Share Button

Generalitati despre terapia cu oxigen hiperbaricIn ultimul timp oamenii au auzit destul de des faptul ca se discuta despre oxigen hoperbaric, insa cu siguranta nu toata lumea are habar ce este acest tip de oxigen, si la ce poate fi el folosit.

Tocmai acesta este si motivul pentru care in continuarea acestui articol vom discuta despre oxigen hiperbaric ieftin, si vom vedea care sunt beneficiile acestuia.

Ei bine, atunci cand vine vorba despre oxigenul hiperbaric trebuie sa precizam faptul ca acesta este ideal pentru a elimina umiditatea care se regaseste in alveolele pulmonare. Acest tip de oxigen provoaca degajarea rapida a plamanilor.

Nu trebuie uitat nici ca oxigenul hiperbaric poate sa creasca rapiditatea de difuzare a oxigenului in tesuturi, insa nu trebuie trecut cu vederea nici faptul ca acest tip de oxigen are si un foarte bun efect antidematos.

Oxigenul hiperbaric mai este extrem de util pentru organism si datorita faptului ca ajuta la restabilirea drenajului limfatic, dar si datorita faptului ca reduce foarte mult agregarile plachetare.

Un alt aspect care nu trebuie trecut cu vederea este acela ca oxigenul hiperbaric are acel efect de ctivare a fibrelor de colagen si a fibroblastelor. Deci se poate spune despre acest tip de oxigen ca este ideal pentru refacerea posttraumatica.

Nici faptul ca oxigenul hiperbaric este responsabil pentru cresterea imunitatii datorica activarii leucocitelor si macrofagelor nu trebuie uitat. Regenerarea osoasa care i se datoreaza fara doar si poate activarii osteclastelor dar si osteblastelor, este un alt mare avantaj al acestui tip de oxigen.

Nu trebuie sa uitam nici efectul bactericid pe care il are acest tip oxigen, si nici efectul de activare al celulelor nonfunctionale neuronale nu trebuie uitat.

Asadar, dupa cum se poate vedea, oxigenul hiperbaric poate sa fie folosit in foarte multe situatii, asa ca oamenii trebuie sa aiba cat mai multe cunostinte despre acest tip de oxigen.

De precizat mai este si faptul ca acest tip de oxigen este indicat pentru tratarea diferitelor afectiuni ale pielii. Chiar si atunci cand vine vorba despre transplantul de piele, acest tratament este ideal.

Oxigenul hiperbaric este extrem de util si in ceea ce priveste tratarea afectiunilor aparatului circulator, iar aici putem sa amintim boala de decompresie, arteritele, insuficienta arteriala si venoasa.

Afectiunile aparatului locomotor pot sa fie si ele tratate deasemenea de oxigenul hiperbaric, iar aici trebuie sa amintim traumatismele vertebro – medulare, entorse, fracturii, leziuni.

Afectiunile neurologice precum paraliziile faciale, polineuropatia diabetica, sechelele datorate unui accident vascular cerebral, dar si nevralgii de trigemeni se pot trata deasemenea cu acest tip de oxigen.

Nu trebuie uitat insa ca si acest tratament, la fel ca multe altele are si cateva contraindicatii, iar in cele ce urmeaza vom vedea despre ce este vorba.

Pentru persoanele care se confrunta cu probleme precum claustrofobia, disfunctia trompei lui Eustachio, sarcina in cazul femeilor, stimulatoarele cardiace, febra, infectiile respiratorii, pneumotoraxul si bronhopneumopatia obstructiva sunt situatii in care acest tratament este contraindicat.

Asadar, acestea sunt in mare parte cateva dintre cele mai importante detalii care trebuiesc cunoscute de catre toata lumea, cu privire la acest tip de tratament.

comments
 • Corina
  Posted at 12:43 pm September 19, 2018
  Corina
  Reply
  Author

  Multumesc pentru informatie si pentru link.

 • Leave a Reply