Ce trebuie sa stii atunci cand iti alegi hostingul?

Ce trebuie sa stii atunci cand iti alegi hostingul?

0 Shares
0
0
0

Ce trebuie sa stii atunci cand iti alegi hostingul?In cazul in care ai de gand sa iti creezi un blog personal sau atunci cand vrei sa creezi un site oficial pentru afacerea ta, cu siguranta ai nevoie de un pachet de web hosting, dar si de un nume de domeniu printre altele, iar mai multe informatii poti afla dand un click aici.

Tocmai pentru a intelege cum sta treaba cu gazduirea web, in cele ce urmeaza vei gasi un mic dictionar al cuvintelor cheie pe care le poti intalni atunci cand cauti informatii despre gazduirea web.

Dictionar de hosting – cuvintele cheie ale gazduirii web:

1 Web Hosting

Web hosting-ul este un serviciu de o importanta majora care permite organizatiilor sau indivizilor sa plaseze un blog sau o pagina web in mediul online.

2 Web Hosting Provider

Provider-ul de hosting reprezinta afacerea care pune la dispozitia proprietarilor de site-uri toate tehnologiile sau serviciile de care acestia au mare nevoie pentru ca site-ul sau site-urile lor sa poata sa fie vizualizate pe internet.

3 Domeniu

Domeniul este numele site-ului, asa ca trebuie ales cu o foarte mare atentie. Un exemplu de domeniu este gazduireenterprise.ro. Important de precizat este faptul ca numele de domeniu trebuie sa fie unic, apoi el trebuie sa reprezinte brandul si mai trebuie si sa fie inregistrat

4 Subdomeniu

Luand de bun exemplul de mai sus, gazduireenterprise.ro, este un nume de domeniu. Un exemplu de subdomeniu ar fi domenii.gazduireenterprise.ro. Utilizatorii pot sa adaugea un anumit numar de subdomenii la domeniul deja existent, utilizand acelasi tip de hosting. Din punct de vedere practic, subdomeniile se aseamana foarte mult cu subfolderele – ele fiind folosite cu scopul de a crea noi pagini, site-uri sau blog-uri.

5 Web Host

Web host-ul este un PC foarte special sau server care are rolul de a-ti gazdui website-ul. Companiile mari, precum Amazon sau IBM aleg sa se ocupe pe cont propriu de serverele proprii. In cazul in care nu ai cunostinte in domeniu si nu te pricepi, ai la dispozitie varianta de a inchiria servere de la o companie de hosting.

6 Data center

Acest termen este de foarte multe ori confundat cu termenul de web hosting pe care l-am analizat si explicat anterior. De precizat insa este faptul ca notiunea de data center desemneaza facilitatile folosite pentru gazduirea serverelor. Un data center poate sa fie o camera, o casa sau chiar si o cladire in care sa se regaseasca echipamentul de care depinde buna functionare a serverelor.

7 Shared Web Hosting

Acesta este un pachet de gazduire web, iar site-ul tau este gazduit in cazul de fata pe acelasi server alaturi de alte website-uri, ceea ce automat inseamna ca resursele care sunt puse la dispozitia ta sunt impartite intre toti detinatorii de domenii active.

8 Bandwidth

Termenul de bandwidth desemneaza numarul total de date care urmeaza sa fie transferate de la site la utilizator (text, pagini, clipuri video, imagini etc.). In cele mai multe situatii, compania de web hosting pune la dispozitie pachete care au inclus chiar si bandwidth-ul, in functie de bugetul si de nevoile fiecarui client.

0 Shares