Share Button

Ce se invata la cursurile de limba germana pentru companii?In ultimii ani de zile, o multime de companii germane au inceput sa isi desfasoare activitatea in Romania, oferindu-le romanilor posibilitatea de a lucra in cadrul unei companii germane, pe un salariu atractiv.

In prezent, dintre firmele straine care isi desfasoara activitatea in Romania, fara doar si poate, firmele germane sunt cele care le ofera angajatilor cele mai bune conditii de lucru, si totodata cele mai atractive salarii.

Angajatii care fac munca de jos, precum muncitorii necalificati sau manipulantii de marfa din cadrul depozitelor germane, cu siguranta nu au nevoie de cunostinte de limba germana pentru a-si putea desfasura activitatea.

Exista insa si angajati romani ai firmelor germane care ocupa o functie importanta, si care pe langa limba engleza ar trebui sa cunoasca si limba germana cel putin la nivel mediu.

Ei bine, firmele germane le ofera acum posibilitatea angajatilor lor sa participe la cursuri germana companii, pentru a invata tot ceea ce este necesar pentru a-si desfasura activitatea la locul de munca.

In ceea ce priveste aceste cursuri de limba germana pentru companii, trebuie precizat faptul ca acestea includ urmatoarele aspecte:

 • Imbogatirea vocabularului folosit in diferite situatii;
 • Intelegerea documentelor scrise si a rapoartelor, dar si a prezentarilor orale care au loc in cadrul unor sedinte la locul de munca;
 • Exersarea orala a parerilor si a ideilor, interactiunea cu alti cursanti in cadrul unor jocuri de rol care simuleaza diferite scenarii si prezentari;
 • Simulari de negocieri, intalniri de afaceri, conversatii telefonice;
 • Intelegerea sau/si aprofundarea structurilor gramaticale mai complexe sau mai dificile.

Asadar, acestea sunt cateva dintre cele mai importante aspecte care vor fi incluse in cadrul unor cursuri de limba engleza pentru angajatii unor companii.

In ceea ce ii priveste pe angajatii companiior germane care isi desfasoara activitatea in Romania, de precizat ar fi faptul ca ei ar trebui sa fie incantati de posibilitatea care li se ofera gratuit de a invata limba germana.

Invatand aceasta limba in primul rand vor putea sa isi desfasoare activitatea la locul de munca mult mai eficient, iar astfel vor putea sa primeasca de exemplu bonusuri de performanta.

Apoi, angajatii firmelor germane care urmeaza un asemenea curs, ar trebui sa stie ca toate cunostintele acumulate in limba germana le vor putea fi de ajutor in cazul in care acestia vor ajunge intr-o buna zi sa lucreze chiar in Germania.

Cat despre structura cursurilor si despre continutul acestora, important este de precizat ca acestea se vor adapta foarte bine nevoilor cursantilor. Deasemenea, cursurile vor fi structurate si in functie de cerintele angajatorului.

Tot ce conteaza insa, este faptul ca metodele foloste de catre profesorii de limba germana sunt cele mai bune, astfel incat angajatii sa poata invata cat mai rapid sa comunice in limba germana.

In ceea ce priveste trainerii de limba germana, acestua sunt de regula selectati in urma unui program de recrutare si selectie riguros, astfel incat compania sa fie sigura ca le ofera cursantilor cele mai bune posibilitati de invatare a limbii germane.

comments
 • Sorina
  Posted at 12:17 pm September 26, 2018
  Sorina
  Reply
  Author

  Foarte bun site-ul, a vorbi limba germana fluent este un mare atu la interviu in ziua de azi, multumesc pentru recomandare.

 • Leave a Reply