Share Button

Vrei să știi de ce cozonacii bunicii erau cei mai buni? Descoperă cele mai utile trucuri!Cozonacii pregătiți în casă sunt delicioși, iar atunci când sunt pregătiți de tine sunt și mai speciali. Dar, dacă nu ai timpul sau îndemânarea necesare pentru a coace un preparat desăvârșit, Boromir îți pune la dispoziție numeroase astfel de produse, cu diferite umpluturi, astfel încât să te poți bucura de un cozonac de fiecare dată îți dorești.

Sărbătorile sunt perioada din an când românii de pretutindeni se bucură de mese festive alături de toți cei dragi, iar cozonacul este de nelipsit, fie că este pregătit în casă, fie că este comandat de la firme specializate în pregătirea lui.

Numeroase umpluturi pot fi alese pentru acest preparat, iar Boromir Market menționează pe site-ul online pe fiecare dintre acestea. Prin urmare, verifică un preț cozonac pe placul tău, achită-l, iar apoi poți să te bucuri de fiecare felie, de îndată ce ți-a fost livrat acasă.

Secretele unui cozonac cu adevărat delicios

Cozonacii sunt cele mai greu de făcut preparat festiv dulce, atât datorită dificultății de pregătire a aluatului, cât și pentru că e nevoie să cunoști numeroase trucuri pentru ca aluatul și umplutura aleasă să ofere cozonacului acel gust și aspect desăvârșit.

Dacă însă îți iei inima în dinți și decizi să îi pregătești acasă, atunci trebuie neapărat să citești următoarele sfaturi și trucuri care îți vor fi de folos când vei face un cozonac al cărui aspect și gust îi va încânta pe cei dragi ție:

  • Atunci când dorești să pregătești cozonac, ai grijă să nu mai incluzi și altceva pe lista de sarcini din acea zi, căci acest preparat tradițional necesită multă muncă și atenție
  • Indiferent de sezon sau de momentul când alegi să faci cozonac, trebuie să ai grijă ca în bucătărie să fie cald, iar ingredientele să fie la temperatura camerei
  • Coca de cozonac trebuie pregătită cu drojdie, cea mai bună alegere fiind cea proaspătă, ce trebuie pusă la crescut separat în lichide călduțe, nu fierbinți!
  • Aluatul de cozonac trebuie frământat foarte mult, iar cine a avut bunici care îl pregăteau, știu că uneori acest pas se întindea pe parcursul a una sau două ore.
  • Nu deschide ușa de la cuptor pentru o anumită perioadă de timp, de cel puțin 20 de minute, iar dacă este posibil, este de preferat ca aceasta să fie deschisă doar atunci când sunt gata.
  • După ce s-au copt și i-ai scos din cuptor, lasă-i n tavă și acoperă-i cu un prosop curat, pentru a încetini timpul de răcire și pentru a-i feri de curent.

Desigur, pe vremea bunicilor nu existau atât de multe preparate dulci ce puteau ocupa un loc de cinste pe masa de sărbători, poate acesta este și motivul pentru care se acorda atât de mult timp pregătirii.

Dar, Boromir pune mare preț pe respectarea tradițiilor românești și oferă spre vânzare produse de cea mai bună calitate. Iar dacă ajungi să pui în balanță un preț cozonac oferit de Boromir Market cu toată munca depusă și cheltuielile pe care le-ai face pentru unul preparat acasă, vei găsi prima variantă mult mai convenabilă și mai simplă.

 

There are no comments.

Leave a Reply