Share Button

Cel mai performant polizor de bancNu este un instrument de care oricine are nevoie, dar daca lucrezi destul de mult cu metalul, inclusiv cu reparatia automata, este posibil sa merite sa detii un polizor de banc.

Aceste instrumente sunt in esenta o piatra de macinat, care este utila pentru slefuirea marginilor aspre, netezirea bavurilor, lustruirea suprafetelor metalice, indepartarea vopselei sau a altor finisaje, ascutirea cutitelor si a altor lame, taierea metalului, indepartarea ruginii sau modelarea obiectelor metalice.

Ce sa ai in vedere cand alegi un polizor de banc?

Pentru incepatori, un polizor de banc de 6cm este alegerea potrivita. Aceste instrumente invart in mod obisnuit rotile de slefuit la o viteza prestabilita oriunde intre 3.400 si 3.600 de rotatii pe minut si sunt excelente pentru ascutirea cutitelor si a sculelor, slefuirea vopselei, murdariei sau ruginii, slefuirea metalului si lemnului si a altor materiale usoare, pentru reparatii moderate in jurul casei sau garajului.

Polizoarele de banc de 8cm sunt standard in magazinele de automobile, prelucrarea lemnului sau prelucrarea metalelor, dar unora le plac si pentru uz casnic, mai ales daca lucreaza mult cu metalul. Rotile se invart de obicei mai incet pe aceste polizoare mai mari, in jur de 1.500-2.000 de rotatii pe minut este o gama obisnuita.

Unele au atat o viteza ridicata, cat si o viteza redusa, astfel incat sa o poti alege pe cea care se potriveste cel mai bine nevoilor tale. Mai lenta pentru mai mult control, mai rapida atunci cand nu ai nevoie de atat de multa finete.

Majoritatea polizoarelor de banc vin cu doua roti instalate si, de obicei, acele roti vor avea granule diferite si vor fi de tipuri diferite. In mod obisnuit, o roata va avea o dimensiune de granulatie intre 80 si 120 pentru gestionarea sarcinilor usoare de macinare, iar cealalta va fi ori de o granulatie medie de 30 pana la 60 sau o granulatie grosiera de 20 pana la 24 pentru o munca mai agresiva.

Cele mai comune materiale pentru roti sunt: carbura de siliciu (acest material obisnuit este potrivit pentru majoritatea sarcinilor de macinare si ascutire, dar tinde sa se incalzeasca foarte repede), oxid de aluminiu (un alt material obisnuit, potrivit mai ales pentru ascutirea si macinarea metalelor dure). Oxidul de aluminiu nu se incalzeste la fel de repede precum carbura de siliciu.

Oxidul de aluminiu ceramic (excelent pentru o gama larga de metale, oxidul de aluminiu ceramic este de lunga durata, se auto-ascute si nu este predispus la supraincalzire), sarma (aceste roti sunt acoperite cu filamente din sarma de otel sau alama). Sunt utilizate mai ales pentru reparatii auto si caroserii, dar daca lucrezi mult cu metalul, aceasta ar putea fi o alegere utila.

Rotile de panza grele sunt perfecte pentru lustruirea, slefuirea sau finisarea unei largi varietati de metale. Vei descoperi ca unii producatori declara puterea in amplificatori, in timp ce altii in cai putere. Cele mai puternice polizoare de banc se mandresc cu motoare de 1 cal putere, dar acestea sunt utilizate in general in medii industriale sau profesionale, nu pentru proiecte tipice de bricolaj.

There are no comments.

Leave a Reply