Trandafirul – ingredientul minune bun la toate

0 Shares
0
0
0

Deși iubim inovațiile pentru puterea lor de a schimba în bine tot ce știam până atunci despre un anumit subiect, câteodată vechii luptători ai industriei nu trebuie schimbați. Când vine vorba de frumusețe, există multe descoperiri noi însă nu sunt uitate nici ingredientele clasice care au funcționat ani de zile minunat în tratarea afecțiunilor tenului.

Unul dintre ajutoarele credincioase ale pielii de pe față este trandafirul. Nu numai că arată frumos, dar este dovedit științific că ajută pielea să înflorească de frumusețe și prospețime. Antimicrobian, aromaterapeutic, antioxidant, antiinflamator … lista beneficiilor pentru frumusețe este aparent nesfârșită.

Poate că toate aceste plusuri au contribuit la decizia coreenilor de a introduce in produsele cosmetice coreene frumosul și parfumatul trandafir.

Te invit să citești mai departe pentru a afla de ce trandafirul este încă în topul preferințelor în materie de frumusețe.

1.Trandafirii au proprietăți antiinflamatorii

Extractele de trandafir sunt unele dintre cele mai bune ingrediente antiinflamatoare și de reducere a cicatricilor. Reduc roșeața și calmează pielea. În plus, având proprietăți astringente și antibacteriene, sunt perfecte pentru persoanele care au ten mixt, gras sau cu tendințe acneice. Extractele de trandafiri au un conținut ridicat de vitamina C, deci ajută la stimularea colagenului și în plus conțin și vitamina E care promovează hidratarea.

2.Combate matitatea pielii

Spre deosebire de tonerele pe bază de alcool, care pot lăsa pielea deshidratată și aspră, apa de trandafiri este în mod natural astringentă, dar în același timp delicată cu pielea, curățând și lăsând în urmă o piele fină, strălucitoare și luminoasă.

3.Hidratează pielea

Zaharurile, derivații flavonici, vitaminele (A, B2, C, K, PP) și uleiurile naturale găsite în petalele de trandafir mențin hidratarea tenului, făcând pielea să pară mai fină și mai catifelată – la fel ca și frumoasele petale ale acestei flori.

Utilizând produse care au în compoziție extract din petalele de trandafir, te vei bucura de o piele hidratată și luminoasă, iar parfumul proaspăt te va ajuta să îți relaxezi sistemul nervos.

4.Aromaterapie pentru ten, suflet și minte

Parfumul îmbietor al trandafirului este adorat pentru capacitatea sa de a calma, de a promova pozitivitatea și de a inspira romantismul. Pe de altă parte, poți folosi petalele de trandafir pentru un tratament facial. Ia câteva petale, pune-le într-o oală cu apă și fierbe amestecul până ce petalele devin complet albe. Poziționează-ți fața deasupra aburului pentru a te bucura de aroma plăcută și de o curățare în profunzime a porilor. Când apa se răcește o poți pune într-un recipient din plastic și o poți reutiliza fie pentru o atmosferă relaxantă în casă, fie pentru tratamente faciale.

5.Extractul de trandafir este un demachiant natural

Este sfârșitul zilei și momentul să-ți începi rutina de îngrijire de seară, îndepărtând machiajul și impuritățile acumulate pe timpul zile. Știai că poți transforma demachiatul într-un moment de răsfăț cu ajutorul trandafirilor? Produsele de îndepărtare a make-up-ului cu extract de trandafir sunt utile pentru că reușesc să curețe delicat dar eficient orice urmă de fond de ten, fard sau rimel. În același timp te bucuri de aroma îmbietoare a produsului utilizat și de senzația de prospețime ce o vei simți la sfârșitul demachierii.

Concluzia?

Trandafirul a fost, este și va rămâne un ingredient prezent în industria frumuseții pentru calitățile pe care le posedă. Nu numai că are grijă de hidratarea, luminozitatea și textura tenului tău, dar reușește să trateze și anumite afecțiuni ale pielii și mai mult îți aduce relaxare și prospețime în căminul tău drag.

 

 

0 Shares