Share Button

În ultimul timp oamenii sunt din ce în ce mai deschiși la variantele eco pentru construirea locuințelor. Poate că ultimele perioade pe care le-am traversat și-au pus amprenta asupra percepției omenirii despre natură și despre necesitatea de a o proteja.

Astfel există câteva variante care au fost folosite de mii de ani în domeniul construcției și care mai dăinuie chiar și în prezent și care prezintă mai multe avantaje decât te-ai putea aștepta.

Utilizarea materialelor ecologice în construirea unei case îmbunătățește automat calitatea aerului din interior. Acest aspect este foarte important, deoarece aerul pe care-l respirăm în fiecare zi, ne influențează starea de sănătate, în funcție de calitatea și puritatea lui.

În orice anotimp există o umiditate de 50% în casele eco. Acest lucru este minunat, mai ales dacă ne gândim la iarnă, când aerul din casă se usucă excesiv din cauza sursei de căldură. În aceste condiții de umiditate, poți uita de diminețile în care te trezeai cu gâtul uscat. Alt avantaj al materialelor eco este faptul că energia solară este păstrată în interiorul casei, iar impactul asupra mediului este aproape 0.

Cu toate acestea, indiferent de materialul din care alegi să îți construiești viitoarea locuință, vei mai avea nevoie de o mulțime de lucruri pentru a pune la punct atât designul cât și funcționalitatea casei. Cei de la Proactiv – materiale de construcții vin în ajutorul tău cu o multitudine de sisteme, materiale și consumabile necesare pentru finisarea căminului tău unic.

În continuare vreau să îți prezint câteva dintre avantajele cele mai importante ale construcțiilor eco:

1.Disponibilitate mare și preț redus

Materialele naturale le poți găsi chiar pe terenul unde intenționezi să îți construiești casa sau în zonele apropiate în cazul în care încă nu ai vecini. Acest lucru este un mare plus, deoarece reduce costul investiției semnificativ. Deoarece totul este eco, nu poluezi mediul înconjurător și vei asiguri un climat favorabil pentru sănătatea tuturor celor ce vor locui în această casă.

2.Case eficiente și economice

Pereții din unele materiale naturale au un nivel foarte înalt de izolare termică. O casă cu astfel de pereți este călduroasă iarna și răcoroasă vara. Temperatura se păstrează constantă pentru mai mult timp, ceea ce înseamnă că pe termen lung ai putea economisi până la 75% din costurile pentru încălzirea și răcirea casei

3.Rezistență

Mulți oameni insuficient informați afirmă că materialele eco nu sunt rezistente la cutremure sau la incendii. Realitatea este însă total diferită. Casele care sunt construite cu ajutorul materialelor naturale pot prezenta o rezistență mai mare chiar decât cele standard. Câteva instituții din țări occidentale au vrut să probeze așa zisa rezistență a acestor materiale, iar rezultatele testelelor i-au uimit cu adevărat. O casă din baloți de paie tencuită cu argilă, a rezistat la o temperatura de 2000 grade Celsius, timp de 180 minute.

4.Costuri reduse la întreținere

Avantajul utilizării materialelor eco este faptul că sunt durabile și rezistente în timp. Mama natură a creat lucruri perfecte, iar dacă ești în armonie cu ea, vei avea numai de câștigat. Și chiar ai de câștigat cu acestă casă verde, deoarece , pe termen lung costurile de întreținere și renovare vor fi mai mici decât ale unei case standard.

5.Valoare mare la vânzare

Printre avantajele unei case eco, se numără și valoarea ei pe piața imobiliară. Există șanse mari ca în viitor, datorită anumitor circumstanțe să fii nevoit să te muți. Astfel, va trebui să îți vinzi proprietatea și vei avea surpriză plăcută să constați că deși investițiile tale au fost mai mici decât pentru o casă normală, vei obține un preț mult mai bun comparativ cu un proprietar care vinde o casă construită în mod standard, neecologica și ineficientă din punct de vedere energetic.

 

There are no comments.

Leave a Reply