Tot ce trebuie sa stiti despre procesul de incinerare

Tot ce trebuie sa stiti despre procesul de incinerare

0 Shares
0
0
0

Tot ce trebuie sa stiti despre procesul de incinerareIn ultimii ani, in marile orase din Romania au loc din ce in ce mai multe operatiuni de incinerare a decedatilor, pentru ca familiile acestora nu au cum sa gaseasca rapid un loc de veci.

De fapt, problema locurilor de veci este una destul de veche in marile orase, pentru ca aceste locuri de veci sunt putine, si nu prea se mai gaseste teren liber pentru a fi transformat in cimitire.

Tinand cont de acesta spect, familiile indoliate aleg sa isi incinereze decedatii, asa ca vom discuta in cele ce urmeaza in urmatoarele randuri despre procesul de incinerare umana, care poate avea loc intr-un crematoriu in Turda de exemplu.

In trecut, cenusa umana a fost creata prin arderea cadavrului unui decedat pe o piatra funerara din lemn expusa. Procesul de incinerare a evoluat considerabil pe parcursul secolelor, insa astazi se produce o cenusa umana folosind un proces mai avansat. Procesul modern de incinerare foloseste cuptoare de mari dimensiuni, numite crematori, si sunt alimentate cu gaze sau propan care genereaza foc care atinge o temperatura de aproximativ 1500-1900 ° F.

Caldura este mentinuta in interiorul retortului (camera de incinerare) din cauza izolatiei sale groase, care implica, in mod tipic, caramizi refractare rezistente la caldura. Podeaua este de asemenea realizata din materiale de zidarie foarte specializate, care sunt proiectate sa reziste expunerii la temperaturi ridicate.

Prin lege, corpul celui decedat este plasat intr-un container, cum ar fi o cutie de carton sau cufere speciale, cunoscute sub denumirea de containere alternative inainte de incinerare. Utilizarea unui container alternativ va adauga demnitatea familiei sau vizionarea publica a decedatului care ar putea avea loc inainte de incinerare.

Aceste cutii de incinerare alternative sunt concepute pentru a se incarja rapid si bine, lasand putina cenusa reziduala. Corpul uman este compus in principal din apa, carbon si os. Atunci cand sunt cadavrul este plasat in retort, temperatura ridicata a incendiului vaporizeaza in organism, prin vaporizare si oxidare, toata materia organica (tesuturi, organe, etc.). De asemenea, provoaca evaporarea intregii ape din corp.

Gazele (in mare parte formand carbon si sulf) si vaporii de apa sunt eliberate prin sistemul de evacuare al cuptorului. In mod tipic, ceea ce ramane dupa ce procesul de incinerare este finalizat, sunt fragmentele osului.

Timpul necesar pentru procesul de incinerare va varia in functie de intensitatea caldurii a crematorului special utilizata la crematoriu, si depinde deasemenea si de dimensiunea corpului. In general, procesul de incinerare variaza de la doua la doua ore si jumatate.

Dupa terminarea procesului de incinerare, fragmentele osoase sunt lasate sa se raceasca pentru o perioada (de obicei 30 de minute pana la o ora) inainte de a fi indepartate din retort si trecute printr-un camp magnetic pentru a extrage orice ramasite de metal ramase (cum ar fi umpluturi de dinti sau implanturi chirurgicale sau parti de sicriu.) Stimulatoarele cardiace trebuie indepartate inainte de incinerare, deoarece acestea pot fi explozive. Fragmentele sunt prelucrate fie manual, fie prin utilizarea unei masini speciale care le zdrobeste, reducandu-le la nisip dens ca cenusa.

0 Shares