Share Button

Toata lumea isi doreste sa aiba un corp perfect, insa exista foarte multe persoane care fie se lupta cu kilogramele in plus, fie isi doresc sa creasca in greutate si nu reusesc acest lucru, pentru ca nu beneficiaza de serviciile unui nutritionist Cluj.

In cele ce urmeaza in acest articol veti descoperi care sunt cateva dintre cele mai importante detalii pentru care este necesar sa mergeti la nutritionist atunci cand doriti sa obtineti un corp perfect.

  1. Nutritionistul va stabili greutatea ideala alaturi de pacient

Majoritatea persoanelor cunosc fel si fel de formule matematice care le pot fi de folos pentru a-si calcula greutatea. Cu siguranta exista persoane care s-au comparat cu persoane cunoscute care au aceiasi greutate si aceiasi inaltime, insa rezultatul este diferit. Nu conteaza de fiecare data doar greutatea totala ci conteaza si modul in care greutatea este distribuita.

Nutritionistii folosesc cantare cu bioimpedanta, iar astfel acestia vor descoperi cate kilograme de grasime are fiecare persoana, vor descoperi procentul grasimii din corp, iar astfel alaturi de pacienti vor stabili care este greutatea perfecta pentru acestia.

  1. Va indruma pacientul in depistarea problemelor care au dus la acumularea de grasime

Cu siguranta fiecare pacient al nutritionistului va trebui sa stie care sunt motivele pentru care a acumulat grasime, va trebui sa stie ce a gresit si cum poate indrepta lucrurile pentru a obtine corpul mult visat iar rezultatul sa fie de durata. In acest caz, nutritionistul ii va comunica pacientului care este motivul pentru care a acumulat grasime, dar si cum poate remedia problema.

  1. Va pregati un regim in functie de experientele din trecut ale pacientilor

Persoanele care merg la nutritionist trebuie sa il informeze pe specialist despre intervalele orare la care mancau, dar si despre alimentele preferate sau despre cele pe care nu le-ar manca sub nici o forma. Un nutritionist, cu cat cunoaste mai multe detalii in acest fel, cu atat poate pregati regimuri alimentare personalizate pentru pacientii sai.

  1. Va oferi informatii despre activitatea fizica

Sportul este sanatos, insa persoanele care trec pragul unui nutritionist cu siguranta trebuie sa respecte recomandarile acestuia in ceea ce priveste intensitatea, frecventa si tipul de efort fizic realizat.

Nutritionistul va recomanda pentru fiecare pacient al sau cate un program special de antrenament in functie de preferintele pacientilor, in functie de afectiunile medicale de care acestia sufera si in functie de conditia lor fizica.

  1. Este alaturi de pacienti pe tot parcursul drumului

Cu siguranta la un anumit moment dat, multi dintre cei care merg la nutritionist sunt tentati sa renunte la regimul alimentar recomandat, pentru a manca iar de la Shaormerie si Fast Food. Nutritionistul insa este alaturi de pacientii sai si ii incurajeaza, ii atentioneaza iar in cazul in care rezultatele nu sunt cele mai bune le explica acestora de ce nu au slabit, si ce trebuie sa faca in continuare pentru a obtine corpul dorit.

  1. Ajuta la gasirea unui regim alimentar

Pacientii care au obtinut corpul perfect, cu siguranta trebuie sa se si mentina la forma fizica respectiva, asa ca nutritionistul ii va evalua si le va pregati un regim alimentar sanatos si echilibrat pentru a-si pastra forma fizica.

There are no comments.

Leave a Reply