Tot ce ar trebuie sa stii despre semnificatia anilor de casatorie

0 Shares
0
0
0

Tot ce ar trebuie sa stii despre semnificatia anilor de casatorie Aniversarea casatoriei reprezinta unul dintre cel mai importante momente pentru un cuplu, fiind de fiecare un motiv de a sarbatori anii de dragoste petrecuti impreuna. De-a lungul timpului, iubirea cunoaste diferite stadii, iar traditia nu s-a sfiit sa dea fiecarui an de casatorie o semnificatie aparte.

Nunta de hartie, nunta de argint sunt doar cateva dintre acele momente cunoscute de care sigur am mai auzit. Dar ele vin la pachet cu niste cadouri pentru cupluri care vin sa descrie fiecare stadiu al casatoriei, fiecare moment petrecut alaturi de partener/partenera. Traditia vine in ajutorul celor casatoriti, punandu-le la dispozitie idei de cadouri pentru fiecare ocazie in parte.

Astfel, primul an de casatorie, numit popular nunta de hartie, poate fi celebrat daruindu-i sotului/sotiei un jurnal frumos decorat si stilizat, o felicitare facuta de tine sau un colaj de poze cu voi doi in ultimul an.

La nunta de bumbac, care are loc dupa primii doi ani de casnicie, cadourile pe care le poti face sunt fie un obiect de imbracaminte din bumbac, fie o esarfa sau un tricou personalizat din acest material.

Pentru nunta de piele, dupa primii 4 ani de casnicie, cadourile pot fie orice obiect facut din piele: o minge din piele, un portofel frumos stilizat din piele, o geaca sau o curea din piele etc.
Pentru nunta de flori, cadoul traditional sunt, bineinteles … florile. Se potriveste, insa, si un parfum floral sau chiar o plimbare prin Gradina Botanica.

La nunta de lemn, care semnifica 5 ani de casatorie, cadoul ideal este orice obiect facut din lemn. Daca partenerul/partenera de viata este pasionata de muzica, ii poti face cadou un instrument muzical din lemn.

Nunta din fier, dupa 6 ani de casatorie, trebuie sarbatorita facandu-i cadou iubitului un set de unelte, in timp ce iubita ar putea sa primeasca o tigaie dar, totodata si o excursie la… Portile de Fier.

Nunta de cupru sau de lana este mai permisiva la capitolul cadouri. Poti face cadouri obiecte vestimentare din acest materiale (pulovere din lana) dar si obiecte din cupru (bibelouri sau chiar o tabachera).

Pentru nunta de bronz, orice cadou trebuie sa fie facut din bronz.

Nunta de lut vine cu surprize facute din lut: obiecte din ceramica sau statuete din acest material)

Nunta de tinichea iti permite sa-i faci cadou iubitei/iubitului orice din… tinichea! De pilda, o bicicleta sau chiar o doza de bere.

La nunta de otel, lucrurile sunt mai complicate pentru ca trebuie sa te orientezi spre lucruri facute din otel.

Nunta de matase este plina in cadouri pentru partenere, in special. Cadourile pe care i le poti face sunt esarfele, perdelele, lenjeria de pat etc.

La nunta de dantela, care sta marturie pentru o casnicie de 12 ani poti adapta ideile de cadou de la nunta de matase.

Nunta de fildes te indeamna sa cumperi cadouri care sa imite culoarea si textura fildesului (asta pentru ca nu ai sanse sa gasesti fildes).

Nunta de cristal, care simbolizeaza 15 ani de casatorie, vine cu cadouri din cristal: seturi de pahare, bibelouri, vaze.

Dupa 20 de ani sarbatoresti nunta de portelan, iar orice cadou din portelan este ideal pentru acest eveniment.

Nunta de argint, care are loc la 25 de ani de la casatorie, iar aici bijuteriile se numara printre cele mai frumoase cadouri pentru cupluri.

Nunta de perla (30 de ani), cea de coral (40 de 35 de ani), de rubin (40 de ani) si de safir (45 de ani) pretind cadouri din perle, coral, rubin si safir, pe care le gasesti deseori in forma bijuteriilor.

Nunta de aur, la 50 de ani de la casatorie,reprezinta un exemplu de casnicie ideala, traditia spunand ca la aceasta varsta trebui schimbate verighetele.

Nunta de smarald (55 de ani) si diamant (60 de ani) pot fi sarbatorite daruind bijuterii din smarald, respectiv diamant.

0 Shares