Tot ce trebuie sa stii despre stucco venetian

0 Shares
0
0
0

tot-ce-trebuie-sa-stii-despre-stucco-venetianOrice finisaj de lux include stucco venetian. Majoritatea celor care isi doresc amenajari interioare de lux sunt oameni indragostiti de eleganta si, deci, de frumos.

Bineinteles ca cei care aud pentru prima data de stucco venetian sau cei care au vazut un astfel de décor isi doresc sa afle mai multe informatii despre pretul acestuia, despre locul din care poate fi achizitionat, pareri ale celor care l-au folosit, recomandari etc.

De aceea, iti vom oferi mai departe un scurt ghid care sa-ti raspunda la toate intrebarile de mai sus.

Cand a aparut stucco venetian?
Se spune ca acest material ar fi aparut aum 500 de ani, cand italienii foarte instariti plateau sume mari mesterilor de pe-atunci pentru finisarea peretilor caselor cu stucco venetian. Exista si o legenda care spune ca originea sa este mult mai veche, fiind originar din Egiptul Antic, locul in care ar fi aparut pentru prima data.

Totusi, nu putem sa nu remarcam ca numele acestui material, stucco venezziano, este italian, varianta italienilor fiind, deci, mai credibila. Ceea ce este incredibil la acest material este faptul ca el lasa artistii contemporani sa se exprime, utilizand aceeasi tehnica de aplicare ca acum sute de ani.

Ce este stucco venetian?
Reprezinta un produs pe baza de apa si pigmenti, avand un aspect lucios care imita marmura si fiind, totodata, lavabil si antistatic. El poate fi folosit pe suprafete diverse precum caramida, lemnul, betonul, metalul si altele. Ceea ce-l deosebeste de restul produselor de decor este compatibilitatea sa cu toate grundurile de pe piata, dar si puterea sa mare de acoperire. El a fost modifiat necesitatilor din zilele noastre, fiind facut in asa fel incat sa dureze foarte multi ani. Bineinteles, durabilitatea sa depinde si de modul de aplicare.

Stucco venetian – avantaje si dezavantaje
Este un produs ce poate fi aplicat in orice tip de ambient – in bucatarii, in bai unde inlocuieste cu success faianta, in dormitoare si livinguri unde da un efect vizual extraordinar. In plus calitatea sa este ireprosabila, avand o durata de viata de zeci de ani, atat timp cat s-au respectat recomandarile de aplicare si intretinere. Din aceste motiv, nu putem vorbi de dezavantaje, stucco venetian oferind, cum rareori se intampla, doar avantaje.

Cum il aplici corect?
Este indicat sa il aplici in 3 straturi, avand in vedere procesul constant de carbonare care il face rezistent la umiditate. Consumul pe un metru patrat este de circa 1 kg. Daca vei urma cateva reguli de aplicare esentiale, nu ar trebuie sa ai probleme cu acest material de lux.

1. Este recomandat sa lucreze o singura persoana la perete. Chiar daca vorbim de o suprafata extinsa, 2 persoane lucreaza in mod diferit – lucru care se va vedea pe perete.
2. Acest material trebuie aplicat pe diagonala pentru a feri ochiului linia de imbinare.
3. Lucreaza cu atentie, tinand mana in aceeasi pozitie.
4. Trebuie aplicat abia la sfarsitul amenjarii, ca o ultima etapa din amenajarea interioara a casei.
5. Poti aplica produsul cu gletiera de inox pentru a obtine o suprafata lucioasa.

0 Shares