Share Button

Cumpararea unei piscine, indiferent de tipul acesteia, include bineinteles si ingrijirea acesteia. Pentru sanatatea celor care o folosesc, precum si pentru mentinerea ei in conditii optime de utilizare, piscina trebuie curatata la o anumita perioada de timp. Aceasta procedura nu se face de prea multe ori, pentru a nu afecta sanatatea celor din jur.

Ingrijirea si curatarea piscinei nu are impact doar asupra esteticii acesteia, ci si asupra sanatatii. Motivul pentru care ati renuntat la piscinele publice este raspandirea bacteriilor care creeaza numeroase boli, asadar chiar si piscina proprie poate avea aceste bacterii.

In medii umede, o multime de ciuperci si bacterii se pot inmulti si de multe ori rezulta boli sau afectiuni neplacute. Prin apa din piscina putem contracta boli precum cele dermatologice si gastrointestinale.

Alergiile, eczemele, micozele, iritatiile, dermatitele si acneea pot rezulta din ingrijirea necorespunzatoare a piscinei. La nivelul gastrointestinal, pot aparea boli precum sighellioza sau disenteria bacilara, dar si giardioza. Aceste afectiuni ne provoaca stari de rau si se pot contracta din apa murdara din piscina.

Pentru a elimina toate aceste probleme, este recomandat sa utilizati filtre piscine pentru mentinerea apei curate. De asemenea, locul de unde se alimenteaza piscina trebuie sa aiba doar apa curata, fara prea multe impuritati.

De cealalta parte, nu trebuie nici sa exagerati cu ingrijirea piscinei. Pentru igienizarea apei se folosete clorul care dezinfecteaza apa, o oxideaza si opreste dezvoltarea algelor.

Clorul are efecte asupra organismului care nu sunt intocmai prietenoase, prin mirosul puternic pe care il emana poate cauza alergii, poate aparea conjunctivita si se numara printre substantele cancerigene. Ca si efecte mai putin periculoase, clorul favorizeaza uscarea pielii si a parului.

Pentru curatarea piscinei aveti nevoie de mai multe instrumente cum ar fi peria pentru piscina, un filtru, un aspirator special si o plasa a carui maner este telescopic. Toate acestea contribuie la mentinerea apei curate si la inhibarea raspandirii algelor.

Peria pentru piscina este detinata curatarii  treptelor pentru intrarea in apa, aspiratorul se ocupa de curatarea podelei, filtrul are grija ca impuritatile sa nu ajunga in apa, iar plasa cu maner telescopic ajuta la adunarea frunzelor sau a altor elemente de pe suprafata apei.

Curatarea piscinei se face in functie de modul de utilizare, fiind de 4 feluri:

  • Zilnica – adunarea frunzelor cu ajutorul plasei cu maner telescopic.
  • Saptamanal – curatarea podelelor, a marginilor piscinei si a treptelor cu ajutorul aspiratorului si a periei pentru piscina
  • Dupa o petrecere – verificarea pH-ului, a nivelului de clor. Valoarea pH-ului trebuie sa fie optima pentru a nu cauza probleme de sanatate.
  • Atunci cand apa este tulbure, verzuie, cu bule sau miroase puternic a clor. Toate aceste aspecte indica ingrijirea si curatarea piscinei cat mai repede cu putinta pentru ca aceasta sa nu se deterioreze sau ca cei care o folosesc sa aiba probleme de sanatate.

O piscina implica si costuri suplimentare de curatare si nu doar pentru aspectul estetic al acesteia. Pentru a va putea bucura de un mediu relaxant la dumneavoastra acasa, asigurati-va ca acordati atentie si asupra curatarii si ingrijirii piscinei.

There are no comments.

Leave a Reply