Share Button

In ultimul timp, s-a tot discutat in mediul online despre faptul ca dr. Vanessa Youness Amal a lansat o carte, alaturi de doctorl Stefan Stangaciu, intitulata „Tratamentul pas cu pas al Sclerozei Multiple prin ApiFitoTerapie”. In cazul in care va intrebati in ce scop a fost lansata aceasta carte, ati ajuns in locul potrivit, asa ca va invitam sa cititi acest articol pana la final.

Dr. Vanessa Youness Amal este medic specializat in chirurgia reconstructiva post-traumatica. In perioada in care se specializa pentru aceasta profesie, a fost diagnosticata cu scleroza multipla, o boala foarte grava.

Scleroza multipla, adesea numita SM, este o boala care afecteaza sistemul nervos central – creierul si maduva spinarii. Poate provoca probleme cu controlul muscular si cu forta, vederea, echilibrul, sentimentul si gandirea.

Celulele nervoase au o acoperire de protectie numita mielina. Fara mielina, creierul si maduva spinarii nu pot comunica cu nervii din restul corpului. SM distruge treptat mielina din intregul creier si maduva spinarii. Aceste daune se numesc leziuni. Ele provoaca slabiciune musculara si alte simptome.

Simptomele SM depind de ce parti ale creierului si ale maduvei spinarii sunt deteriorate si de cat de rau este deteriorarea. Simptomele precoce pot include: probleme musculare, probleme senzoriale, probleme de echilibru, probleme de vedere.

Nu este usor asadar pentru o persoana sa afle ca sufera de aceasta boala. Alte persoane ar fi distruse de durere si ar intra chiar in depresie afland ca sufera de o boala despre care medicina sustine ca nu are leac.

Vanessa Youness Amal nu s-a lasat intimidata de boala crunta cu care a fost diagnosticata. A inceput sa faca tot felul de cercetari in vederea depistarii cauzelor declansatoare ale bolii. A fost sprijinita de catre doctorul Stefan Stangaciu, si a respectat protocolul de tratament al acestuia.

Chiar daca nimeni nu credea ca este posibil ca aceasta boala sa fie invinsa, iata ca Vanesa Youness Amal a reusit imposibilul si “fara tratamente” a reusit sa se vindece de scleroza multipla.

A decis apoi sa ajute bolnavii de aceasta boala, asa ca a fondat mai multe proiecte de antreprenoriat social, iar aici putem sa amintim Fundatia YOUness, Fondul de investitii YOUness, si nu in ultimul rand Clinica de medicina naturista YOUness Clinic, care a fost inaugurata in anul 2016.

In data de 4 iunie 2019, alaturi de salvatorul ei, Stefan Stangaciu, doctorul care i-a promis ca nu o va lasa sa isi petreaca restul zilelor intr-un carucior cu rotile, dr. Vanessa Youness Amal a lansat cartea „Tratamentul pas cu pas al Sclerozei Multiple prin ApiFitoTerapie”.

Cei doi doctori au lansat cartea in speranta ca si alte persoane diagnosticate cu aceasta boala crunta, sa isi regaseasca puterea de a se vindeca. Dorinta autoarei a fost ca bolnavii care sufera de aceasta afectiune grava sa poata intelege ca un asemenea diagnostic nu trebuie sa fie privit precum sfarsitul vietii, ci ca si inceputul unei vieti mai constiente, al unei vieti mai sanatoase si mai frumoase ca pana acum.

In mod evident, atunci cand autoarea a inceput sa scrie cartea, s-a gandit ca aceasta va fi menita sa salveze vieti. In continutul cartii se regasesc cele mai bune sfaturi pentru a duce o viata sanatoasa.

In carte este prezentat pas cu pas tratamentul pe care dr. Vanessa Youness Amal l-a urmat, si care in mod evident va salva multe vieti de acum inainte.

There are no comments.

Leave a Reply