Share Button

Sfaturi pentru reparatiile ecranelor de tableta si smartphone
Vrei sa-ti repari ecranul smartphone-ului? Unele articole de pe internet recomanda lucruri din ce in ce mai ciudate, asa cum ar fi folosirea smirghelului sau a pastei de dinti, a bicarbonatului de sodiu sau chiar ulei vegetal. Daca vrei sa gasesti cel mai bun service reparatii telefoane Bucuresti, acceseaza site-ul ServiceGsm.ro!

Noi nu te sfatuim sa urmezi aceste sfaturi, daca nu doresti sa-ti strici display-ul iremediabil. Exista o singura modalitate de a-ti repara ecranul daca este spart, inlocuieste-l cu un ecran nou, original!

Cel mai bun sfat – inlocuieste display-ul cu probleme.

In primul rand, daca ecranul tau are anumite probleme, ii poti inlocui display-ul. Producatorul telefonului tau, mai precis service-urile oficiale ale acestuia, pot face cu usurinta acest lucru, daca device-ul este inca in garantie.

Daca telefonul nu mai este in garantie, poti incerca singur sa-ti inlocuiesti display-ul cu unul nou, dar daca nu ai experienta in depanarea smartphone-urilor, nu recomandam sa faci acest lucru. Cu toate astea, pe foarte multe smartphone-uri inlocuirea display-ului se face foarte simplu, dar trebuie sa stii daca asta este si cazul tau.

Daca te hotarasti sa-l schimbi singur, va trebui sa cumperi un nou display cu touchscreen pentru device-ul tau, trebuie sa-l dezasamblezi cu grija, sa indepartezi display-ul stricat si sa-l montezi pe cel nou. Daca nu ai incredere s-o faci singur si nu ai experienta, apeleaza la un service autorizat, te va scuti de o gramada de batai de cap.

Smirghelul si de ce nu ar trebui sa-l folosesti niciodata.

Sa incepem cu sfatul cel mai nebunesc de pe internet, folosirea smirghelului pentru reparatia unui display de smartphone, care prezinta zgarieturi. Ce face mai exact smirghelul? Ei bine, niveleaza suprafetele prin indepartarea materialului. De exemplu, ai putea folosi smirghelul pentru a indeparta un strat vechi de vopsea de pe o piesa de mobilier.

Daca il folosesti pentru a indeparta o zgarietura de pe un scaun de lemn, smirghelul va indeparta zgarietura, indepartand tot materialul (lemnul in cazul asta) din jurul acesteia, pana cand totul este la acelasi nivel.

Asadar, daca ecranul tau are o zgarietura mai profunda si incerci s-o indepartezi folosind smirghel, tu indepartezi de fapt straturi importante de sticla, din jurul acestei zgarieturi. Acest lucru nu este recomandat, pentru ca schimba total proprietatile ecranului si modul de folosire pentru care a fost gandit.

Ceara sau alte uleiuri si creme.

Folosirea cerii va indeparta stratul oleofobic de pe display-urile moderne cu touchscreen. Stratul oleofobic este acel strat rezistent la amprente si depunere de grasimi, iar daca il indepartezi, display-ul telefonului tau va deveni un magnet veritabil pentru acestea. Cum functioneaza ceara sau uleiurile? Ceara speciala sau uleiurile si cremele pentru indepartarea zgarieturilor de pe geamurile automobilelor sau de pe farurile acestora, functioneaza dupa acelasi principiu ca smirghelul!

Cu alte cuvinte, acestea niveleaza suprafata din jurul zgarieturii, pentru ca aceasta sa nu mai fie vizibila. Asadar, nu se recomanda folosirea acestor substante pe ecranul telefonului tau mobil, pentru ca il poti strica mai rau decat deja este.

Be Sociable, Share!
There are no comments.

Leave a Reply