Sfaturi pentru a alege numele de domeniu pentru site

0 Shares
0
0
0

Sfaturi pentru a alege numele de domeniu pentru siteVom incepe prin a spune ca atunci cand vreti sa va alegeti numele de domeniu este important sa alegeti si serviciile de gazduire web.

Aveti deja un plan de afaceri si ati stabilit punctele standard pentru brandingul companiei? Aveti nevoie si de un nume pentru domeniul vostru de internet.

Alegerea celul mai potrivit nume este un element foarte important pentru evolutia unui brand. De acesta va depinde in general traficul pe care il genereaza site-ul firmei.

Un criteriu important pentru a alege denumirea site-ului este legat foarte mult de SEO si de indexarea site-ului.

In cazul in care in numele domeniului se afla si cuvinte cheie atunci site-ul se va indexa mai usor si mai repede pe acel cuvant cheie si va creste si probabillitatea ca un site sa fie listat in primele rezultate la anumite cautari efectuate pe motorul de cautare dupa expresia respectiva sau dupa expresii asemanatoare.

Alegerea unei denumiri pentru un domeniu web este un prim pas pentru a optimiza un site pentru motoarele de cautare. Acesta este primul pas si de aceea intra si el in domeniul SEO.

Un alt criteriu foarte important este dat de utilizarea numelui de domeniu in adrese web oficiale. E recomandat sa evitati sa aveti denumiri lungi si complicate pentru ca veti risca sa nu va fie retinuta adresa de mail sau sa fie introdusa gresit. Este recomandat ca adresa de mail sa fie cat mai usoara.

Pentru a alege un nume de domeniu noi pot sa apara si mici obstacole.

De exemplu, numele domeniului poate sa fie luat. Daca domeniul este deja uat puteti sa mai adaugati un cuvant langa. Pentru a evita aceste probleme puteti sa va notati mai multe variante de denumiri de domeniu asa cum ati facut si cand ati deschis firma.

Se poate intampla sa nu ne decidem daca utilizam cratima in denumire sau scriem totul legat.

In cazul in care nu este un nume lung le puteti lega dar daca sunt cuvinte lungi este mai bine sa le despartiti.

Puteti sa utilizati domeniul drept instrument de branding. Includeti in denumire cuvintele cautate de cei mai multi oameni, dar care exprima clar domeniul pentru activitatea companiei.

Fiti scurti si memorabili. Numele nu trebuie sa fie extraordinar de lung. Tot ce trebuie sa faceti este sa va alegeti ceva cat mai scurt si cat mai usor de tinut minte de utilizator. In sensul acesta se poate aplica testul radioului. Trebuie sa verificati daca in momentul in care spuneti numele unei anumite persoane, aceasta poate sa inteleaga in mod gresit denumirea.

Ulterior este necesar sa alegeti asa cum am spus mai sus si o extensie potrivita. Nu vom insista mult aici pentru ca am explicat deja cum se alege extensia.

Dupa ce ati gasit numele trebuie sa il si inregistrati mai ales daca vreti sa construiti un brand si aceasta inregistrare va asigura protectia conceptelor.

Fiti cat mai creativi avand in vedere ca zi de zi apar zeci de site-uri si ca a gasi cel mai bun nume este o problema uneri. Este important sa faceti combinatii interesante.

0 Shares