Share Button

cum-poate-o-poarta-sa-devina-inteligentaIntrebarea din titlu poate parea comica, dar in acelasi timp este foarte serioasa. Nu este vorba de inteligenta artificiala, ci de faptul ca ca poti sa instalezi automatizari pentru porti de acces in curtea oricarui spatiu, indiferent ca e curtea casei sau un spatiu ce serveste ca incinta pentru o firma.

De fapt, casa inteligenta este un lucru tot mai in voga, iar primul pas spre a avea casa viitorului este automatizarea portii de la intrarea in curte.

Daca vrei cu adevarat sa te folosesti si tu de acest concept atat de prezent in vietile noastre cotidiene, conceptul de “smart”, nu e destul sa ai un telefon inteligent si eventual inca ceva pe langa. Va trebui sa incepi sa iti transformi chiar si casa intr-una inteligenta, dar vei incepe evident cu pasii mai mici.

Pentru ca poarta de la intrarea in curtea casei tale sa devina inteligenta, este in primul rand nevoie sa te ocupi serios de “educatia” ei. Trebuie totusi ca inainte de asta sa o aduci in cea mai buna forma.

Curata poarta si daca e nevoie, vopseste-o din nou. Apoi, alege un kit de automatizare special conceput pentru tipul de poarta de care dispui. Portile de acces pot fi in principiu batante sau culisante. Exista sisteme de automatizare pentru fiecare dintre ele, fiind disponibile modele pentru greutati si dimensiuni diferite ale portii.

Asadar, o poarta poate sa devina inteligenta si nu este vorba de evolutie naturala si nici de vreun film de la Hollywood. Este vorba doar de un pas inainte al tehnologiei, care ne permite sa ne facem viata mai usoara. Cu ajutorul unor automatizari pentru porti de acces, putem avea un control optim al accesului pe o proprietate si sa obtinem un nivel crescut de confort si siguranta.

O data ce ai reusit sa iti automatizezi poarta, fa-ti planuri in continuare pentru a face inca o automatizare prin casa: becuri cu senzori, jaluzele controlate prin telecomanda, un videointerfon, un sistem de alarma si asa mai departe.

Astfel, nu doar poarta de la intrarea in curte va fi inteligenta ci intreaga ta locuinta. Te vei simti cu adevarat in viitor.

There are no comments.

Leave a Reply