Share Button

Se poate renunta la bateria detasabila?In ultimii ani se incearca o noua posibilitate cu acumulatorii, si anume renuntarea la bateriile detasabile, dar exista anumite motive pentru care aceasta facilitate nu este practica.

Unul dintre motivele principale pentru care inca preferam sa nu renuntam la bateria detasabila este ca pe piata apar baterii cu capacitati mai mari care pot inlocui un acumulator pe care il aveti si care este mai slab, deci trebuie sa il puteti detasa de la smartphone-ul dumneavoastra. Daca vi s-a stricat bateria si nu este detasabila, trebuie sa schimbati si smartphone-ul.

De aceea nu se recomanda o astfel de baterie, iar cand sunteti plecati si sunteti mai prevazatori, puteti schimba bateria cu alta pe care o aveti la dispozitie. Daca telefonul se blocheaza, poate fi restartat mai rapid doar daca aveti bateria detasabila.

Cat timp puteti folosi o baterie detasabila? Un anumit numar de cicluri de incarcare sunt suportate de acumulatori Allview, de exemplu. Dupa ce acesti acumulatori au depasit numarul, bateriile nu mai pot retine curent, deci devin nefunctionale.

Unii producatori spun ca bateriile lor rezista intre 300 si 500 de cicluri de incarcare-descarcare. Dar exista si studii care atesta ca dupa un an de zile, orice acumulator pierde 20% din capacitate.

Daca ati folosi o baterie externa pentru a ajuta bateria detasabila? Exista avantaje si dezavantaje. Dimensiunea, in primul rand, nu se compara o baterie detasabila cu una externa, avantajul este de partea celei detasabile.

Principiul de functionare al unei baterii externe este tocmai legat de dimensiune, cu cat este mai mare, cu atat are mai multi mAh. Ce pret platiti pentru o baterie externa? Daca respectiva baterie externa are capacitatea bateriei interne detasabile, atunci pretul nu ar trebui sa fie diferit.

Mai exista insa un pro pentru a se renunta la bateriile detasabile, si anume faptul ca producatorii isi doresc ca smartphone-urile sa aiba un design cat mai subtire. In consecinta, noi modele de Galaxy S6 sau Note 5 au blocat accesul la baterii.

In concluzie, bateriile detasabile sunt inca in discutia producatorilor de telefoane mobile, pentru ca au numeroase avantaje, nu se poate renunta dintr-o data, se fac diverse incercari, inca nu avem rezultate extrem de categorice in favoarea renuntarii la acestea. Este un pas important, o etapa in tehnologia referitoare la telefoanele mobile, si cum orice renuntare la un anumit accesoriu trebuie sa fie inlocuita de alta varianta mai buna, inca exista discutii.

Deocamdata raman mult mai viabile acumulatorii detasabili, pe care toti posesorii de smartphone-uri ii pot inlocui astfel mai usor, in cazul in care s-au deteriorat, si acest lucru este aproape inevitabil dupa numeroasele cicluri de incarcare-descarcare.

Bateria detasabila ramane inca o solutie de top in materie de acumulatori pentru orice tip de telefon mobil, atat pentru modelele vechi, precum si pentru smartphone-urile de ultima generatie. Nu stim inca ce ne poate rezerva viitorul in privinta bateriilor, vor ramane preferate bateriile detasabile, sau se va inventa un alt tip de baterie care nu se mai detaseaza, dar are proprietati net superioare.

 

Be Sociable, Share!
There are no comments.

Leave a Reply