Share Button

Cum puteti urca in paginile motoarelor de cautare?Orice persoana care isi doreste sa aiba un site bine organizat, care sa se mentina constant in topul paginilor motoarelor de cautare au nevoie de optimizare seo. Foarte multe studii au aratat ca circa 90% din utilizatorii de Internet gasesc diverse website-uri prin intermediul motoarelor de cautare.

Dintre acesti utilizatori peste 90% nu vor trece de primele 30 de rezultate care sunt afisate.  De aceea este foarte important ca site-ul dumneavoastra sa fie cat mai sus in prima pagina a rezultatelor motoarelor de cautare. Paginile de rezultate ale motoarelor de cautare sunt practic paginile pe care le vedeti dupa ce veti tasta prima caseta de cautare pe Google, sau al oricarui alt motor de cautare si apasati pe cautare.

Aceste pagini de rezultate ale motoarelor de cautare sunt impartite in doua categorii principale: anunturi platite si naturale. Primele sunt in mod normal de tipul „Pay Per Click”(plata pentru click/accesare). Peste 80% din clickurile de pe motorul Google au loc in interiorul listelor naturale, doar 15-20% in cele Pay Per Click.

De aceea este foarte important sa va adaptati site-ul pentru a se clasa natural in paginile de rezultate. Site-ul trebuie optimizat corespunzator pentru a-l face cat mai compatibil cu motoarele de cautare.  Optimizarea pentru motoare de cautare SEO este procesul de modificare a site-ului, astfel incat sa fie citit in mod corect de motoarele de cautare si sa aiba pozitia in motoarele de cautare cat mai buna.

Practic motoarele de cautare sunt sisteme de analizare a textului, si nu a imaginii. Daca de exemplu pagina are foarte multe imagini si putin text, acesta nu se va clasa pe o pozitie foarte ridicata. Bineinteles ca va trebui sa tintiti cuvinte cheie sau fraze de cautare, pe diferite pagini.

O greseala frecventa pe care o fac majoritatea administratorilor de site este stabilirea numelui unei companii, drept titlu pentru paginile unui website. Acest lucru are ca rezultat final plasarea unui site pe o pozitie de top atunci cand cineva scrie numele companiei intr-un motor de cautare.

Un alt aspect al obtinerii unei pozitii ridicate in rezultatele motoarelor de cautare este increderea si autoritatea. Aspectul acesta este asemanator cu ideea de reputatie. In cazul lumii reale, companiile cu foarte multa vechime au foarte multa autoritate in comparatie cu cele care abia pornesc la drum.

Un mod de a castiga increderea este prin intermediul termenilor si conditiilor care sunt impuse de motoarele de cautare. Acest lucru inseamna ca va trebui sa construiti link-uri in mod natural, fara sa exagerati cu folosirea unui numar excesiv de cuvinte cheie. Daca de exemplu adaugati intr-o zi 300 de pagini acest lucru nu reprezinta o progresie naturala.

Deci, singurul mod de a obtine o pozitie de top este sa procedati in modul dorit de motoarele de cautare. Este obligatoriu sa construiti site-uri care sunt usor de navigat pentru ca utilizatorii sa va gaseasca fiecare pagina cu foarte mare usurinta. De asemenea, trebuie sa aveti mult continut interesant si totodata link-uri de incredere. Cat timp tineti cont de nisa aleasa, nu puteti sa gresiti.

There are no comments.

Leave a Reply