Rochiile de mireasa au fost intotdeauna albe?

Rochiile de mireasa au fost intotdeauna albe?

0 Shares
0
0
0

Rochiile de mireasa au fost intotdeauna albe?Termenul isi are originea in culoarea alba a rochiei de mireasa, care a devenit populara pentru prima data in randul elitelor din epoca victoriana dupa ce regina Victoria a purtat o rochie alba din dantela la nunta ei.

Termenul cuprinde, de asemenea, acum intreaga rutina a nuntilor occidentale, in special in traditia religioasa crestina, care include de obicei o slujba religioasa in timpul careia incepe casatoria, urmata de o receptie.

Stil

Stilul nuntilor albe a primit un alt impuls major in 1981, cand trei sferturi dintr-un milion de oameni – unul din sase oameni din intreaga lume – l-au urmarit pe Charles, Print de Wales, casatorindu-se cu Diana Spencer in rochia ei de tafta alba elaborata, cu o trena lunga de sapte metri.

Desi Maria, regina a Scotiei, a purtat o rochie de mireasa alba in 1559, cand s-a casatorit cu primul ei sot, François Dauphin al Frantei, traditia unei rochii de mireasa albe este atribuita in mod obisnuit alegerii reginei Victoria de a purta o rochie alba la nunta ei cu Printul Albert in 1840. Nou-venitelor li s-a cerut de mult timp sa poarte rochie alba si manusi albe lungi pentru prima lor aparitie la curte.

Materiale pentru rochii de mireasa

Traditiile de nunta s-ar putea sa se fi relaxat in ultimele decenii, dar un lucru nu se schimba: mireasa este imbracata in alb. Desigur, exista multe optiuni pentru mirese in aceste timpuri, cum ar fi purtarea rochiilor in culori precum roz pudrat sau culori mai puternice precum verde sau rosu. Materialele unei rochii de mireasa pot fi diferite si exista materiale precum satin, voal sau chiar matase naturala folosite in crearea unei rochii de mireasa.

Tipul si modelul rochiei de mireasa este ales in principal de forma corpului dar multe mirese isi aleg rochia pentru ziua cea mare si in functie de locatia in care e desfasoara nunta in sine. Majoritatea femeilor aleg doua modele principale de rochii: model sirena sau model printesa.  Atunci cand cauti o rochie pentru nunta,  vezi aici rochii de seara Cluj.

Rochia reginei Victoria

S-ar crede ca miresele s-au casatorit intotdeauna in rochie alba, dar nu este deloc asa. Tendinta de a purta o rochie de mireasa all-white dateaza din regalitatea erei victoriene. Inainte de asta, miresele purtau cea mai buna rochie din dulapul lor. Culoarea si materialele rochiei au variat in functie de statutul social al femeii.

Desi culorile si stilurile s-au schimbat de-a lungul anilor, miresele s-au imbracat intotdeauna cu cele mai bune rochii pentru aceasta ocazie. Regalitatea si persoanele cu statut social inalt erau intotdeauna imbracate cu cele mai bune rochii, cumparate special pentru fiecare ocazie.

Femeile din clasa mijloace limitate in buget, au privit in continuare nunta ca pe o ocazie speciala si s-au imbracat la fel de formal cum le-a permis bugetul, alegand sa poarte o rochie din garderoba lor de zi cu zi.

In perioada medievala (secolele V-XV), nunta a fost ceva mai mult decat o uniune intre doua persoane.

Acesta a reprezentat adesea uniunea dintre doua familii, doua companii si chiar doua tari. Nuntile erau aranjate si erau mai mult o chestiune de politica decat de iubire.

0 Shares