Share Button

De ce sa vizitezi legendara Scotie?Istorie si aventura, natura si libertate… sunt doar cateva dintre lucrurile pe care nu veti dori sa le ratati cand calatoriti prin muntii scotieni. Cu ajutorul aplicatiei Framey puteti sa descoperiti cateva dintre locurile si experientele tinuturilor muntoase scotiane.

Glasgow: intre traditie si modernitate

Glasgow este cel mai mare oras al Scotiei si ofera foarte multe atractii de descoperit. Echilibrul ideal intre modernitate si traditie, istorie si arta. De la catedrale, muzee, parcuri, galerii de arta si cartiere de arta urbana, exista multe lucruri pe care nu trebuie sa le ratati.

Incepand cu Piata George, piata principala a orasului, va veti bucura de arhitectura superba a locului. Profitati de ocazie pentru a vizita Galeria de Arta Moderna Glasgow cu lucrari surprinzatoare.

Catedrala din Glasgow merita de asemenea o vizita si se afla la doar 10 minute de mers pe jos de centru. Profitati de ocazie pentru a descoperi viata de noapte din Glasgow, cunoscuta pentru animatia sa, precum si galeria de arta urbana in aer liber.

Loch Ness

Una dintre marile atractii turistice ale zonelor muntoase, Loch Ness, este un loc plin de misticism si frumusete naturala. Daca doriti sa cunoasteti monstrul emblematic al lacului – Nessie – ar trebui sa faceti o excursie cu barca peste lac si sa descoperiti peisajul frumos de pe malul sau.

Castelul din imprejurimi are un centru expozitional care spune toate povestile si legendele ce reflecta existenta mistica a acestei creaturi.

Fort Williams, capitala multor aventuri

Fort Williams, orasul considerat capitala sporturilor de aventura a Scotiei. Loc de o mare frumusete naturala, in starea sa cea mai pura, cu trasee unice de plimbare, si de vizitare a peisajelor uluitoare.

In acest loc, una dintre atractiile emblematice este trenul cu aburi, care ne duce in imaginatia lui JK Rowling si Harry Potter. Dar printre cascade si munti mai exista castele si monumente de explorat.

Si daca nu doriti sa va opriti aici, profitati de ocazie pentru a vizita una dintre numeroasele distilerii de whisky din tinuturile invecinate si aflati mai multe despre procesul traditional de fabricatie din aceste regiuni.

Insula Skye

Cunoscuta de unii ca unul dintre cele mai frumoase locuri din toata Scotia, Insula Skye este un paradis ascuns. Printre stancile abrupte, mereu cu oceanul pe fundal, se afla peisaje si locuri uluitoare in starea lor cea mai pura. Complexul stancos al Old Man of Storr este unul dintre locurile care nu trebuie ratate, la fel ca si Castelul Dunvegan, care pare rupt direct dintr-un basm.

Edinburgh

Dupa un tur amanuntit al diferitelor regiuni muntoase, bucurati-va de Edinburgh, un oras vibrant, plin de cultura, istorie si entuziasm. In centrul istoric nu puteti rata Castelul Edinburgh, Parlamentul Scotian si St. Giles.

Fiecare cladire are o istorie si o arhitectura unica. Edinburgh este, de asemenea, orasul care gazduieste, in fiecare vara, Fringe Festival – un festival international al artelor spectacolului care invadeaza intregul oras si aduce teatru, dans, muzica, magie, comedie si multe alte spectacole in diverse spatii din oras.

Daca o excursie prin Scotia va starneste curiozitatea si v-ar placea sa cunosteti tinuturile muntoase si mostenirea istorica naturala a Scotiei, incercati acest circuit, unde puteti vizita aceste atractii pentru o vacanta unica cu ajutorul lui Framey.

Du-te in vacanta cu Framey, o aplicatie cu ajutorul careia vei putea planifica aceasta excursie fabuloasa in Scotia si multe altele.

There are no comments.

Leave a Reply