Cele mai bune sfaturi anti-depresie

Cele mai bune sfaturi anti-depresie

0 Shares
0
0
0

Cele mai bune sfaturi anti-depresiePrimul lucru de stiut: depresia nu este doar tristete! Depresia este o stare de rau care dureaza mult timp si afecteaza aproape 300 de milioane de oameni din intreaga lume, in timp ce tristetea este temporara si afecteaza aproape intreaga planeta. Daca depresia dureaza mult timp, poate avea tendinta nefericita de a lasa urme in obiceiurile noastre de viata si de a genera comportamente in sine “deprimante”. Deci, din moment ce ne place sa avem grija de tine, credem ca unele sfaturi pentru a schimba anumite obiceiuri ar putea fi utile pentru a te face mai bine, mai fericit!

Da, dar cum functioneaza?

Se intampla ca, la fel de des, cheia succesului se afla chiar in interiorul nostru, asa ca iata cele 9 sfaturi ale noastre:

  • Informeaza-te

Dupa cum s-a spus, depresia nu este tristete. Aceasta boala este exprimata pentru o perioada semnificativa de timp prin 3 axe principale: O tristete constanta – O pierdere a placerii si a interesului – Diverse tulburari asociate (pierderea poftei de mancare, libidoului, a somnului, oboseala etc.).

  • Pune capat conceptiilor gresite

Depresia nu este un semn de slabiciune, ci reactia organismului la o situatie care a devenit insuportabila: ia acest lucru ca pe un semn ca corpul tau iti cere sa schimbi lucrurile.

Depresia nu este, de asemenea, o dovada ca am pierdut totul sau ca ne lipseste vointa, este chiar opusul: vinovatia este consecinta depresiei si nu cauza ei, la fel ca pierderea vointei, care este un simptom care creste mai mult in timpul depresiei decat inainte de ea.

  • Recunoaste problema

Este dificil, dar important sa acceptam posibilitatea ca suntem in depresie, este primul pas in a lua masurile corecte zilnic si pe termen lung.

Nu este suficient sa lasam o persoana sau un loc de munca pentru a deveni mai buni, deoarece o relatie toxica poate lasa urme in viata noastra de zi cu zi care pot dura mult timp dupa despartire. Prin urmare, trebuie sa invatam sa ne autogestionam, sa ne recunoastem si sa evitam obiceiurile care ne amplifica suferinta (cum ar fi recitirea mesajelor text ale fostului nostru sau revederea pozelor facute impreuna) si, dimpotriva, sa promovam obiceiuri care ne sporesc placerea (arta, intalniri, ganduri pozitive etc.).

  • Ramai sociabil

Ni se poate intampla sa avem impresia ca, creierul nostru are nevoie de fostul nostru iubit pentru a functiona … Dar acest lucru este fals, si din fericire! Suntem o specie sociala, care are nevoie de contact, afectiune, dragoste si consideratie, iar numai in vecinatatea a zeci de fiinte umane dragi iti poti satisface aceste placeri de baza. Ai grija sa eviti contactul cu persoane toxice: cei care iti minimizeaza problemele, cei carora nu le pasa sau te fac sa te simti vinovat etc.

  • Daca cunosti pe cineva care este deprimat, fii intelept!

Nu este nevoie sa judeci o persoana deprimata, nu a ales sa fie asa. Ofera-ti ajutorul, dar fara prea multa presiune, si mai ales: nu insista prea mult, chiar daca ai cele mai bune intentii din lume, pentru ca ar putea sa o faca sa se simta si mai vinovata.

  • Incepe psihoterapia

Discutiile cu un psihoterapeut cu experienta in Cluj face posibila neefectuarea singura a muncii de introspectie si tratarea conflictelor si a suferintei intr-un mod sigur, intr-un mediu controlat, folosindu-se metode profesioniste.

A avea grija de sine este o arta care ar trebui cultivata chiar si atunci cand suntem bine, cu oamenii dragi noua, sau practicand obiceiurile si hobby-urile care ne fac fericiti. Pe de alta parte, cel mai intelept este sa ne ferim de obiceiurile proaste care ne reduc orizonturile, ne izoleaza sau ne imobilizeaza.

0 Shares