Majoritatea masinilor de abraziune pentru acasa (home-kits) sunt in general mult mai putin eficiente decat cele profesionale (de salon). Aceste kituri pentru dermoabraziune la domiciliu, nu pot in cele mai mult cazuri sa asigure adangimea abraziunii stratului dermei si nu pot indeparta celulele moarte asa de eficient, cum o pot face cele profesionale.
Unele companii de cosmetica si produse de ingrijire a pielii, ca de exemplu L’Oreal, Ponds sau Neutrogena, produc acum kituri de dermabraziune pentru acasa. In general, microdermabraziunea pentru acasa este aplicata folosind anumite creme abrazive si instrumente pentru aplicarea acestora.
Ingredientul sau elementul principal activ din aceste creme poate include cristale, folosite si in tehnicile de dermabraziune profesionala (de echipamentul acestora).
Anumite elemente dermoabrazive pot fi gasite si in produsele pentru ingrijirea pielii, ce se gasesc pe piata in acest moment.
De fapt, microfibrele ce pot “razui” pielea si cele care pot indeparta cu un anume succes celulele moarte de la nivelul dermei, pot avea un efect benefic pentru pielea dumneavoastra. Puteti vizualiza un aparat microdermabraziune de foarte buna calitate, intrand pe UtilariSaloane.ro.
Sunt 2 tipuri de tehnologii microabrazive pentru acasa: unele pe baza de creme, iar altele pe baza de anumite instrumente. Cremele sunt in general ceva mai ieftine (cel putin initial) dar presupun un tratament indelungat si constant.
Masinile pentru microdermabraziune pot reprezenta o investitie buna si nu presupun consumabile sau piese de schimb, care sa necesite schimbare regulata (investitia nu este constanta in timp).
Cremele specializate pe microdermabraziune pot costa in general intre 10 si 100 de dolari, cu o durata de tratament de 20-30 de sedinte de aplicare, in timp ce unele pot costa chiar si mai mult.
Aceste creme folosesc cristale de oxid de Aluminiu pentru a putea exfolia manual pielea, prin aplicare si proprietatile de abraziune ale acestora. Mai multi producatori, inclusiv L’Oreal, ofera kituri de creme pentru microdermabraziune, cu sume cuprinse intre 10 si 30 de dolari.
Mai recent, o noua serie de mini-masini dermabrazive pentru acasa, a inceput sa devina disponibila pe plan comercial, in magazinele sau raioanele magazinelor de profil. Acestea au preturi ceva mai mari decat cremele, putand costa lejer peste 100 de dolari si sunt disponibile prin cei de la Sephora sau alte companii.
Mai intai de toate, trebuie sa luati in considerare faptul ca microdermabraziunea profesionala este o tehnica de aplicabilitate cosmetica, mult mai putin costisitoare decat tehnicile chirurgicale ce remediaza acelasi tip de afectiuni.
Microdermabraziunea profesionala poate fi aplicata si cu ajutorul unui medic (la cabinet), unui chirurg plastician sau al unui dermatolog, dar si la spa-uri ce au profesionisti angajati pe acest domeniu sau la anumite clinici de tratament pentru probleme ale dermei.
In acelasi timp, microdermabraziunea reprezinta o tehnica de cosmetica, mai putin costisitoare (de multe ori cu diferente foarte mari) decat tehnicile comune, chirurgicale sau chiar si decat anumite tehnici laser.
Tratamentele de microdermabraziune pot fi efectuate cu succes de catre un fizician, de catre o asistenta medicala, un estetician profesionist sau alt personal medical specializat. Pentru pacienti, este recomandat sa consulte un dermatolog, inainte de aplicarea tratamentelor de microdermabraziune.