Cum functioneaza pompa unei sonde de apa?

0 Shares
0
0
0

pompa de hidrofor cu ejector combi 100Cei care locuiesc la casa cunosc destul de bine importanta pe care o are un hidrofor. De aceea, atunci cand acesta intampina probleme, este posibil ca totul sa porneasca de la pompa hidrofor cu ejector.

Daca locuiti intr-un oras sau orasel, probabil ca nu va ganditi prea mult la modul in care ajunge apa in fiecare zi in casele dumneavoastra. Chiar si satele mici ofera, adesea, o retea de conducte de alimentare cu apa, care transporta apa la fiecare casa. Tot ce trebuie sa stiti este cum sa deschideti robinetul de la chiuveta.

Daca ne mutam la cativa kilometri in afara orasului, vom vedea ca intreaga imagine se schimba. In timp ce mecanismele interne sunt inca, din fericire, invizibile, alimentarea cu apa este inca independenta de vecinul de peste drum. Fiecare casa are propria ei sonda, pompa sau put (cum doriti sa le numiti) din care scot apa. Mai mult decat atat, fiecare casa are propriul sistem electromecanic prin care transporta apa de la sonda in casa. La baza fiecarui astfel de sistem sta o pompa, iar cele mai obisnuite tipuri sunt pompele cu jet si cele submersibile.

Tipuri de sonde

In mult parti ale unei tari, gasirea apei potabile este foarte usoara, prin simpla sapare a unei gropi in pamant. Bine, poate ca „usor” nu este cuvantul potrivit, insa ori de cate ori masa de apa se afla la doar cativa metri sub pamant, deja o parte din lupta este castigata. In astfel de cazuri, ridicarea apei catre casa se poate face putin mai usor, doar in cazul in care distanta de deplasare este una modesta. Daca zona nu prezinta o masa mare de apa sau daca nu are o aprovizionare stabila de apa potabila, va trebui sa sapam mai adanc pentru a obtine acelasi rezultat. Si pentru ca un put mai adanc inseamna ca apa va trebui sa fie ridicata mai departe, strategia pentru deplasare se schimba.

Pompe pentru sonde de mica adancime

In zilele noastre, cea mai comuna pompa pentru o sonda de mica adancime este o pompa cu jet. Pompele cu jet sunt motate deasupra sondei, fie in casa, fie intr-o amenajare a sondei si trag apa in sus de la sonda prin aspiratie. Deoarece aspiratia este implicata, presiune atmosferica este cea care face cu adevarat mai toata munca. Ganditi-va la sistem ca la un pai foarte lung. Pe masura ce aspiri prin pai, creezi un vid in acesta chiar deasupra apei. Odata ce vidul este acolo, greutatea aerului sau presiunea atmosferica, impinge apa in sus prin pai. Drept urmare, inaltimea la care poti ridica apa cu o pompa cu jet pentru adancime mica depinde de greutatea aerului. In timp ce presiunea aerului variaza in functie de altitudine, este bine sa se limiteze adancimea unei pompe cu jet la aproximativ 7.5 m.

Pentru mai multe detalii cu privire la achizitionarea de pompe hidrofor cu ejector nu ezitati sa accesati http://www.shop-einstal.ro/.

0 Shares