5 motive esentiale pentru o casa inteligenta

5 motive esentiale pentru o casa inteligenta

0 Shares
0
0
0

5 motive esentiale pentru o casa inteligentaCe este o casa inteligenta? Unii iti vor spune ca o casa inteligenta are tehnologii avansate. Altii vor ezita intre o casa cu un IQ ridicat si un robot care gateste mancarea.

De fapt, smart home sau casa inteligenta este sustinuta de produse de tehnologie de automatizare a locuintei programabile care te vor ajuta pe parcursul zilei. Pentru a intelege mai bine, am compilat o lista cu cele 5 caracteristici indispensabile care fac ca o casa inteligenta sa fie din ce in ce mai populara.

Centralizare pentru a-ti controla casa

Acum este posibil sa poti accesa si controla toate dispozitivele din casa dintr-un singur instrument.

Desi chiar la inceputul aparitiei sale in urma cu cativa ani, smart home necesita un ecosistem specific pentru a controla totul, acum ai mai multe optiuni. Odata cu avansarea tehnologiei, aproape toate produsele de automatizare a casei pot fi sustinute de o aplicatii ca Google home sau Amazon Alexa.

Smartphone-ul ca instrument de lucru

Este adevarat ca este foarte simplu sa ii ceri aplicatiei sa deschida luminile sau sa deblocheze usa din fata. Dar sa stii ca o poti face si foarte usor cu o aplicatie mobila direct de pe smartphone. Le poti gestiona si controla de la distanta, indiferent unde te afli, la locul de munca sau de pe plaja.

Automatizarea casei ajuta persoanele cu mobilitate redusa:

Automatizarea casei poate fi, de asemenea, o solutie excelenta pentru persoanele cu pierderi de autonomie. Este vorba de persoanele in varsta sau persoanele cu mobilitate redusa care doresc sa ramana acasa in timp ce pot fi in siguranta.

In plus, pentru o persoana cu mobilitate redusa, automatizarea casei poate facilita mult actiunile de zi cu zi deoarece isi poate gestiona toate dispozitivele folosind telefonul inteligent. Astfel, transformarea casei in smart home, folosind automatizarea casei, poate permite unei persoane cu mobilitate redusa sa aiba mai multa autonomie.

Asigura-ti casa cat mai mult posibil

Casa ta este refugiul tau. Este important sa o protejezi. Pentru cei care doresc o securitate maxima, automatizarea casei este, de asemenea, o modalitate excelenta de a combina placerea si securitatea.

Poti avea camere de supraveghere, un sistem de alarma si o intrare inteligenta instalate, astfel incat sa poti vedea cine este la usa ta in timp real. Prin urmare, vei putea gestiona accesul la casa chiar daca faci cumparaturi la centrul comercial.

Analizeaza si intelege consumul de energie pentru a reduce costurile

Una dintre cele mai mari provocari ecologice din era noastra este reducerea consumului de energie electrica. Te-ai intrebat vreodata ce dispozitive consuma multa energie si care utilizeaza cea mai mica cantitate de energie electrica?

Este posibil sa stii in timp real ce consumi, precum si perioadele anului in care incalzesti cel mai mult. Optimizand functionarea dispozitivelor, iti poti programa sistemul de automatizare a casei pentru a se ocupa automat de inchiderea, deschiderea, activarea si dezactivarea anumitor dispozitive din casa.

In plus, este foarte usor sa pornesti o casa inteligenta si sa adaugi mai multe produse in timp pentru a-ti satisface mai bine nevoile, dar si dorintele.

0 Shares