Marea Piramida din Giza a fost construita de o civilizatie antica extrem de avansata

Marea Piramida din Giza a fost construita de o civilizatie antica extrem de avansata

0 Shares
0
0
0

marea-piramida-din-giza-a-fost-construita-de-o-civilizatie-antica-extrem-de-avansata

Desi multe intrebari despre Marea Piramida din Giza raman fara raspuns, noi, oamenii, inca suntem uimiti de complexitatea si precizia acestei incredibile structuri antice.

Cercetatorii trebuie sa lamureasca numeroase enigme despre Marea Piramida, enigme care ne impiedica sa rezolvam puzzle-ul care inconjoara aceasta misterioasa constructie antica care a uimit cercetatorii, istoricii si turistii deopotriva. Interesant, marea piramida este singura constructie ramasa dintre cele 7 minuni ale lumii antice.

Faptul ca Marea Piramida din Giza a fost construita cu o asemenea precizie ramane un profund mister. Modul in care oamenii reuseau sa exploateze si sa transporte blocuri imense de piatra, dar si sa le incorporeze, creand piramida, reprezinta un mister pe care nimeni nu l-a putut explica in mod corespunzator. Faptul ca Marea Piramida este constructia cel mai precis aliniata din cate exista, fiind orientata aproape perfect spre nord, este pur si simplu uimitor.

Nu numai ca Marea Piramida este una dintre cele mai precise constructii de pe Pamant, dar exista si multe alte detalii despre aceasta, cu mult mai surprinzatoare.
In acest articol, vom trece in revista douazeci de puncte despre Marea Piramida, puncte care reprezinta dovada concludenta ca aceasta incredibila structura antica a fost construita de o civilizatie antica mult mai avansata decat sunt dispusi sa admita oamenii de stiinta.

Marea Piramida de la Giza, un monument cum altul nu-i

Valoarea numerica 144.000: un rol fundamental in procesul de constructie a piramidei.

Este fascinant sa citim despre numeroasele detalii si studii referitoare la Marea Piramida din Giza, dar sunt multe detalii “necunoscute” cu privire la Piramida, detalii care nu sunt mentionate in cartile de istorie si in scoli. Acestea indica spre existenta unei civilizatii cu mult mai avansate, care a participat la planificarea si constructia Marii Piramide; ca dovada stau numeroasele formule matematice complexe, care au fost folosite in procesul de constructie.

Interesant este faptul ca mantaua exterioara este formata din 144.00o de pietre, extrem de lustruite si netezite cu o precizie de 1 / 100 dintr-un inch, avand o grosime de aproximativ 254 centimetri si o greutate de 15 tone fiecare. Se crede ca valoarea numerica 144,000 joaca un rol cheie in legatura armonioasa care a determinat, in cele din urma, dimensiunea exacta a structurii.

Marea Piramida din Giza a fost construita de o civilizatie antica extrem de avansata

Marea Piramida stralucea ca o stea. Era acoperita cu pietre netede din calcar extrem de slefuit.

Marea Piramida din Giza a fost acoperita initial cu pietre netede (din calcar foarte bine slefuit). Aceste pietre netede reflectau lumina soarelui si faceau piramida sa straluceasca asemenea unei bijuterii. Pietrele nu mai exista, fiind folosite de catre arabi la constructia moscheilor dupa ce, in secolul al 14-lea, un cutremur a cauzat desprinderea multora dintre ele.

S-a calculat ca piramida initiala, cu ale sale pietre slefuite, actiona ca o oglinda gigantica si reflecta lumina atat de puternic, incat era vizibila de pe Luna, ca o stea stralucitoare de pe Pamant. Prin urmare, nu intamplator, egiptenii antici au numit aceasta piramida “Ikhet”, adica “Lumina Glorioasa”. Dar modul in care au fost transportate si asamblate acele blocuri de piatra pentru a forma o piramida ramane in continuare un mister.

Marea Piramida este singura Piramida din Egipt ce contine atat pasaje interioare ascendente, cat si descendente.

Faptul ca Marea Piramida din Giza este singura din Egipt ce contine atat pasaje interioare ascendente, cat si descendente este un fapt care nu poate fi trecut cu vederea atunci cand o comparam cu alte structuri similare din Egipt. Chiar daca motivul din spatele constructiei ei ramane inca un mister, este evident ca, dintre toate structurile construite vreodata in Egiptul Antic, Marea Piramida a fost, cu adevarat neasemuita.

Indica precis Polul Nord

Marea Piramida din Giza este cea mai aliniata structura existenta si indica intr-un mod exact Polul Nord, cu un grad de eroare de doar 3/60. Pozitia Polului Nord se misca in timp, dar piramida a fost exact aliniata in momentul construirii sale. Mai mult decat atat, Marea Piramida este situata in centrul masei de uscat a pamantului. Paralela est / vest care traverseaza pamantul si meridianul nord-sud care traverseaza pamantul se intersecteaza in doua locuri de pe Pamant: unul in ocean, iar celalalt la Marea Piramida.

Marea Piramida din Giza a fost construita de o civilizatie antica extrem de avansata

Este singura piramida cu 8 laturi din lume

Acesta este un fapt necunoscut multor oameni. Marea Piramida din Giza este singura piramida descoperita pana in prezent, care, de fapt, are opt laturi. Cele patru fete ale piramidei sunt usor concave; este singura piramida construita in acest fel.

Centrele celor patru laturi sunt aliniate cu o precizie extraordinara, formand singura piramida cu opt laturi din lume. Acest efect nu este vizibil de la sol sau de la distanta, ci doar din aer si doar in conditii de iluminare corespunzatoare. Acest fenomen este detectabil doar din aer, in zori si la apusul soarelui, in timpul echinoctiilor de toamna si de primavara, atunci cand soarele mangaie piramida cu razele sale.

Valoarea Pi reprezentata in Marea Piramida

Relatia dintre Pi (p) si Phi (F) este exprimata in proportiile fundamentale ale Marii Piramide. Chiar daca manualele scolare si oamenii de stiinta sustin ca grecii antici au fost cei care au descoperit valoarea lui Pi, se pare ca cei care au construit Marea Piramida o descoperisera inaintea grecilor antici. Pi este raportul dintre raza unui cerc si circumferinta acestuia. Formula matematica este: Circumferinta = 2 * pi * raza (C = 2 * pi * r).

Potrivit informatiilor si calculelor, raportul dintre inaltimea pe verticala a piramidei si perimetrului bazei sale (distanta parcursa in jurul piramidei) este egal cu raportul dintre raza unui cerc si circumferinta sa. Daca vom echivala inaltimea piramidei cu raza unui cerc, atunci distanta in jurul piramidei este egala cu circumferinta acelui cerc.

Legatura cereasca

Desi mulți cred ca exista o corelatie directa intre constelatia Orion si Piramidele din platoul de la Gizeh, multi oameni nu sunt constienți de faptul ca Pasajul Descendent al Marii Piramide a fost aliniat cu steaua Alpha Draconis (are un canal special de aerisire din camera regala ce dadea spre steaua Alpha Draconis), circa 2170-2144 i.Hr. Aceasta era Steaua Nordului la acea vreme. De atunci, nici o alta stea nu s-a mai aliniat cu pasajul.

Orion si Marea Piramida

Axul de sud din Camera Regelui era indreptat catre Al Nitak (Zeta Orionis) din constelatia Orion, circa 2450 i.Hr. Constelatia Orion a fost asociata cu zeul egiptean Osiris. De-a lungul istoriei, nici o alta stea nu s-a mai aliniat cu acel ax.

Soarele, matematica si Marea Piramida

Dublul perimetrului bazei blocurilor de granit * (ori) 10^8 (10 la puterea a opta) reprezinta raza medie a soarelui [270.45378502 toli piramidali * 10 ^ 8 = 427316 mile]. Inaltimea piramidei ori 10**9 = distanta medie pana la soare. {1 mila / / 63291.58 PI) = 91,848,500 mile}. Distanta medie pana la soare: jumatate din lungimea diagonalei bazei ori 10 ** 6 = distanta medie pana la soare.

Distanta medie pana la soare: inaltimea piramidei ori 10**9 reprezinta raza medie a orbitei Pamantului in jurul soarelui sau unitate astronomica. {5813.235565376 inci piramidali x 10**9 = 91,848,816.9 mile}. Distanta medie pana la Luna: lungimea pasajului jubileului ori 7 ori 10**7 reprezinta distanta medie pana la Luna. {215.973053 PI * 7 * 10**7 =1.5118e10 PI = 238,865 miles}

Marea Piramida si planeta Pamant

Greutatea piramidei este estimata la 5,955,000 tone. Daca o inmultim cu 10 ^ 8 (10 la puterea a opta), obtinem o estimare rezonabila a masei Pamantului. Cu mantaua sa de pietre slefuite, Marea Piramida ar putea fi vazuta din muntii din Israel si, probabil, si de pe Luna. Un cot sacru * (ori) 10 ** 7 = raza polara a pamantului (distanaa de la Polul Nord pana la centrul Pamantului) {25 PI * 10 ** 7 * (1.001081 inci / 1 PI) * (1 picior / 12 inci) * (1 mila / 5280 picioare) = 3950 mile}.

Curbura proiectata pe fetele piramidei se potrivește exact cu raza Pamantului.

Nu este pentru mumii

Marea Piramida din Giza a fost ridicata, potrivit oamenilor de stiinta, pentru a servi ca loc de odihna vesnica pentru un faraon. Contrar teoriior, nici o mumie nu a fost vreodata descoperita in Marea Piramida din Giza. Acest fapt important a dat nastere teoriilor despre posibila utilizare a Marii Piramide din Giza, care, dupa cum se poate vedea, nu a fost construita pentru a servi ca mormant.

Cand arabii au patruns pentru prima data in piramida, in anul 820 AD, singurul lucru gasit in piramida a fost o cutie goala de granit in Camera Regelui, pe care au numit-o “cufar”.

Construita in armonie cu galaxia

Potrivit rapoartelor, in anul in care a fost finalizata constructia Marii Piramide, in timpul echinoctiului de toamna, la miezul noptii, o linie care pornea din varful piramidei era orientata dupa steaua Alcyone.

Alcyone este cea mai stralucitoare stea din roiul stelar deschis Pleiadele si are minim 50 de milioane de ani. Aceasta stea este situata la aproximativ 400 de ani lumina fata de Pamant.

Se crede ca sistemul nostru solar se invarte in jurul acestei stele, impreuna cu alte sisteme solare, asa cum planetele din sistemul nostru solar graviteaza in jurul soarelui. Cum au avut constructorii antici ai Piramidei astfel de cunostinte astronomice avansate? Ei bine, raspunsul la aceasta intrebare ramane inca un mister.

Chivotul Legii si Marea Piramida din Giza

Un detaliu pe care nu il stiam pana de curand este faptul ca volumul sau capacitatea cubica a “Cufarului” din Camera Regelui este egal cu volumul Chivotului Legii (Sicriul Legii), asa cum este descris in Biblie. De retinut, cufarul de granit din “Camera Regelui” este mult prea mare ca sa poata fi transportat prin pasajele piramidei, asa ca trebuie sa fi fost pus acolo in timpul construirii piramidei.

Misteriosul sicriu din Marea Piramida

Daca marele sicriu nu a avut ca scop adapostirea ramasitelor unui faraon, atunci care a fost adevaratul sau scop? Cufarul a fost construit dintr-un bloc de granit solid. Pentru construirea sa au fost necesare fierastraie din bronz, lungi de aproape 3 metri, cu dinti de safire. Scobirea interiorului a necesitat burghie tubulare din acelasi material, aplicate cu o forta verticala extraordinara. Analiza microscopica a cufarului releva faptul ca acesta a fost construit cu ajutorul unei masini de gaurit fixe, care utiliza burghie din bijuterii dure si care exercita o forta de gaurire de 2 tone.

0 Shares
6 comments
  1. Acesta este intotdeauna un subiect extrem de interesant, este absolut uimitoare precizia cu care a fost realizata Marea Piramida din Giza

Comments are closed.