Cum golim telefonul pentru vanzare?

Cum golim telefonul pentru vanzare?

0 Shares
0
0
0

Cum golim telefonul pentru vanzare?Obsesia pentru tehnologie este uriasa in prezent si prin urmare schimbam tot timpul dispozitive electronice iar pe cele vechi incercam sa le vindem sau sa le ducem la amanet telefoane pentru a mai recupera o parte din banii investiti in ele.

Indiferent de ce anume alegeti sa faceti cu fostul telefon, sa il vindeti pe internet, la cunoscuti, sa il dati unei rude sau unui prieten, sa il donati unei persoane care are nevoie de el, sa il lasati la amanet sau sa il puneti la gunoi, sunt anumite lucruri de care trebuie sa tineti cont inainte si pe care este bine sa nu le omiteti pentru a avea toate informatiile si toate lucrurile personale in deplina siguranta.

Suntem convinsi ca ultimul lucru pe care vi-l doriti este sa dati telefonul si cu parolele pe care le aveti la mai multe conturi si cu alte date personale ce ar trebui sa ramana personale.

De asemenea, ultimul lucru pe care si-l doresc persoanele din listele de prieteni, din agenda si din listele de e-mailuri este sa vindeti telefonul cu toate aceste date pentru ca ei sa fie ulterior agasati si sunati de diverse persoane, sa fie spamati pe facebook si pe mail si intr-un cuvant sa fie stresati de necunoscuti doar pentru simplu fapt ca nu ati avut grija sa stergeti toate aceste date din telefon inainte de a il preda.

Mai jos va explicam ce ar trebui sa faceti inainte de a da telefonul.

Daca vreti sa faceti de exemplu un upgrade la un iPhone sau la un iPad, e recomandabil sa faceti un backup. Nu este o idee buna sa stergeti tot inainte de a va face o copie pe care sa o pastrati pentru simplul fapt ca sunt si anumite fisiere cum ar fi pozele, muzica, videoclipurile sau alte documente de care mai aveti nevoie si pe care vreti sa le pastrati.

De aceea un backup al informatiilor este absolut necesar. De asemenea, nu uitati sa mutati acest backup intr-un dispozitiv care va ramane la voi si nu in cel pe care il vindeti. Vi se pare amuzant probabil acest sfat insa am vazut si oameni fericiti si multumiti de ei, care au uitati totusi backupul in dispozitivul vandut.

Pentru dispozitivele cu Android situatia este la fel. O parte mare din informatii sunt stocate in Google, si numai fotografiile sunt cu statut special si ar trebui sa activati manual serviciul de stocare in Google pentru poze.

De asemenea le puteti da si copiere automata pe Google Drive. Daca nu sunteti un mare fan al stocarii cliud puteti sa le treceti in calculator fara sa fie nevoie de programe suplimentare. Conectati telefonul ori tableta la calculator si salvati tot ce va trebuie. Pentru nelamuriri si intrebari in plus sunt articole pe internet care va invata pas cu pas cum sa faceti backupuri si cum sa nu pierdeti nimic.

Cand vinde vorba despre calculator lucrurile tind sa se complice pentru ca veti avea nevoie de mai mult spatiu de stocare insa despre acest lucru vom vorbi intr-un articol viitor.

0 Shares