Share Button

Iphone 6 versus iPhone 6SCea mai noua capabilitate a noului iPhone 6s, o reprezinta feature-ul 3D Touch Display, un mod de interactiune cu ecranul prin aplicarea diferitelor tipuri de presiune asupra ecranului, cu ajutorul degetelor.

3D Touch a avut un impact semnificativ asupra design-ului, avand nevoie de senzori capacitivi sub ecran si un Taptic Engine pentru a asigura un feedbak de vibratie corespunzator.

Ca rezultat, iPhone 6S si iPhone 6S Plus, sunt ceva mai groase si mai grele ca predecesorii lor, in timp ce marimea bateriei a trebuit sa fie micsorata, pentru acomodarea noilor componente hardware. O alta schimbare in conceperea design-ului, o constituie decizia de a se folosi aluminiu de calitate, din seria 7000.

Ca si plusuri aduse de partea software, putem mentiona ca iPhone 6S include aplicatia Live Photos, wallpaper-uri in miscare, video recording la rezolutii 4k si capabilitati de zoom in timpul playback-ului.

Din punct de vedere al specificatiilor, noul iPhone 6S are un chip cu totul nou pe 64 de biti, denumit A9. Acesta are o performanta cpu cu 80% mai ridicata decat modelele anterioare.

De asemenea, performanta grafica adusa de noul GPU(acceleratorul grafic 3D integrat), a crescut si ea cu aproximativ 90 de procente. Co-procesorul M9 este inclus in cipul A9, in acest mod cipul devenind unul de tip “always on” (si activand suportul de tip SIRI).

Modelele de iPhone 6S, au de doua ori mai multa memorie RAM decat modelele iPhone 6 simple si sunt dotate cu o conectivitate mai buna. Aici putem include aparitia suportului pentru LTE-A (pana la 300Mbps viteze teoretice) vs. jumatate, adica 150Mbps pentru standardul LTE simplu.

De asemenea este prezent si standardul 802.11a/b/g/n/ac cu MIMO, ce dubleaza viteza normala a standardului si Bluetooth 4.2. Este inclus chiar si un senzor Touch ID, ce a fost imbunatatit considerabil pentru viteze mai rapide de acces, fata de predecesorul sau.

Pentru generatia anterioara, putem mentiona ca iPhone 5s a adus primul procesor pe 64 de biti intr-o pastila dual-core. Acesta a avut la dispozitie in acelasi timp si o capacitate crescuta a memoriei RAM de aproximativ 1GB DDR3 si o baterie imbunatatita fata de modelele anterioare, cu o capacitate de 1560 mAh sau mili amperi.

Camera a venit si ea cu inovatii noi, cum ar fi apertura f/2.2 acompaniata de un flash tip dual-led.
Pentru prima data de la aparitia iPhone 4S, Apple a schimbat in mod esential camera foto. Main photo cam-ul are acum un senzor de 12 mega pixeli si poate inregistra la rezolutii 4k, aceasta constituind din nou o premiera pentru Apple.

In acelasi timp, s-a introdus capabilitatea de fotografiere in miscare, in timp ce camera frontala a primit un senzor de 5 mega pixeli si un “retina flash”. Apple iPhone 6s Plus are de asemenea stabilizare optica in timpul inregistrarilor video si se pot face fotografii la o rezolutie de 8 mega pixeli in timp ce inregistrati un video la rezolutia 4k.

De asemenea, iPhone 6s este disponibil si intr-o culoare complet noua: rose gold.

Pentru piese Iphone originale, intrati cu incredere pe AccesoriiGsm.ro.

There are no comments.

Leave a Reply