Share Button

In ce scopuri se foloseste mierea de manuka?Mierea de Manuka este un tip de miere originara din Noua Zeelanda. Este produs de albinele care polenizeaza floarea Leptospermum scoparium, cunoscut in mod obisnuit sub denumirea de tufa manuka. Proprietatile antibacteriene ale mierii de Manuka sunt cele care o deosebesc de mierea traditionala.

Metilglyoxal este ingredientul sau activ si este probabil responsabil pentru aceste efecte antibacteriene. In plus, mierea de manuka are beneficii antivirale, antiinflamatorii si antioxidante.

De fapt, a fost folosita in mod traditional pentru vindecarea ranilor, calmarea durerilor de gat, prevenirea cariilor dentare si imbunatatirea problemelor digestive, insa exista si multe alte utilizari ale mierii de manuka.

  1. Ajutor in vindecarea ranilor

Inca din cele mai vechi timpuri, mierea a fost folosita pentru tratarea ranilor, arsurilor, ranilor si fierberilor. Mierea ofera proprietati antibacteriene si antioxidante, mentinand in acelasi timp un mediu de rana umeda si o bariera de protectie, care previne infectiile microbiene la rana.

Mai multe studii au aratat ca mierea de manuka poate spori vindecarea ranilor, poate amplifica regenerarea tesutului si chiar poate reduce durerea la pacientii care sufera de arsuri.

De exemplu, un studiu de doua saptamani a investigat efectele aplicarii unui pansament de miere de manuka pe 40 de persoane cu rani care nu se vindeca. Rezultatele au aratat ca 88% din rani au scazut ca marime.

Mai mult, a contribuit la crearea unui mediu acid al ranilor, care favorizeaza vindecarea ranilor. Mai mult, mierea de manuka poate ajuta la vindecarea ulcerelor diabetice.

  1. Promoveaza sanatatea orala

Cercetarile arata ca mierea de manuka inhiba cresterea bacteriilor orale daunatoare care pot provoca gingivita si cariile dintilor. Spre deosebire de zaharul rafinat, nu s-a dovedit ca cauzeaza carie dentara.

  1. Calmeaza durerea in gat

Daca suferiti de o durere in gat, mierea de manuka poate ajuta la o usurare. Proprietatile sale antivirale si antibacteriene pot reduce inflamatia si ataca bacteriile care provoaca durere. Mierea de manuka nu numai ca ataca bacteriile daunatoare, ci acopera si captuseala interioara a gatului pentru un efect linistitor.

Un studiu recent efectuat la pacientii supusi tratamentului chimioterapic pentru cancerul la cap si gat a observat efectele consumului de miere de manuka asupra Streptococcus mutans , un tip de bacterii responsabile de durerile de gat. Interesant este ca cercetatorii au descoperit o scadere semnificativa a Streptococcus mutans dupa ce au consumat miere de manuka.

Mai mult decat atat, mierea de manuka scade bacteriile orale daunatoare care provoaca mucozita, un efect secundar comun al radiatiilor si chimioterapiei. Mucozita duce la inflamatii si ulceratii dureroase ale mucoaselor care acopera esofagul si tractul digestiv.

  1. Ajuta la prevenirea ulcerelor gastrice

Cercetarile sunt mixte, dar efectele antibacteriene puternice ale mierii de manuka pot ajuta la tratarea ulcerelor gastrice cauzate de H. pylori. De asemenea, poate preveni ulcerile gastrice induse de alcool.

  1. Imbunatatirea simptomelor digestive

Sindromul de colon iritabil (IBS) este o afectiune digestiva comuna. Simptomele sale asociate includ constipatie, diaree, dureri abdominale si miscari intestinale neregulate. Interesant, cercetatorii au descoperit ca consumul regulat de miere de manuka poate ajuta la scaderea acestor simptome.

Acestea sunt doar cateva exemple, insa lista de beneficii ale acestui tip de miere, este mult mai lunga, si contine alte zeci de beneficii. Pentru a va bucura de toate acestea, este indicat sa consumati miere de manuka.

There are no comments.

Leave a Reply