Cum alegi cele mai profitabile marturii de nunta de pe piata

0 Shares
0
0
0

Marturiile pentru nunta au devenit astazi lucruri de nelipsit de la organizarea unei petreceri de cununie. Practic, asa cum nu prea am vazut nunti fara lumanari sau fara flori in piept, tot asa, marturiile sunt trecute astazi pe lista de cumparaturi in organizarea unei nunti, alaturi de invitatii, aranjamente florale sau alte decoruri.

Acest lucru este oarecum de inteles, cata vreme unele marturii de nunta sunt chiar accesibile ca pret, astfel incat nu vor pune presiune prea mare pe bugetul alocat acestui eveniment. Mai mult, si oferta este una foarte bogata, care ne va determina sa nu facem economi acolo unde chiar nu este cazul.

Trebuie stiut insa ca aceasta stare de lucruri nu a fost asa dintotdeauna. Astfel, daca astazi avem o oferta mai mult decat bogata, nu cu mult timp in urma, tinerii trebuiau să faca unele eforturi pentru a putea oferi marturii de nunta invitatilor. Dar sa vedem insa de unde a aparut aceasta moda a marturiilor pentru evenimente si care sunt tendntele pentru perioada urmatoare.

O istorie de secole

Intai de toate, trebuie amintit aici faptul ca marturiile pentru nunta au aparut undeva prin secolul al VI-lea, in Anglia, cand tineri casatoriti ofereau invitatilor la petrecere cate o mica prajiturica ori chiar un cubulet de zahar, ca simbol al fericirii. E aproape la fel ca atunci cand ploua in ziua nuntii, ploaie care simbolizeaza belsugul.

Se spune ca asa cum iti va fi ziua nuntii, asa iti va fi toata viata de acum incolo. E drept, acest obicei era intalnit indeosebi la curtile nobililor sau a celor cu dare de mana, in conditiile in care dulciurile si zaharul nu se gaseau atunci atat de usor ca astazi.

Vremurile au trecut, iar astazi intalnim obiceiul de a inmana marturii de nunta inclusiv in Romania. A nu se confunda marturiile cu darurile pe care le fac la nunta mirii catre nasi ori catre parinti, spre exemplu. Daca acestea din urma au o valoare destul de consistenta, fiind impachetate somptuos si oferite in cadru festiv, marturiile de nunta au o valoare strict simbolica.

Ele reprezinta un semn de multumire, de recunostinta pentru invitatii care ne-au onorat cu prezenta lor la eveniment. Nu in ultimul rand, marturiile pentru nunta sunt impachetate in cutiute mici, iar alteori nici nu mai necesita ambalare. Simpla lor conceptie este una cat se poate de simpla, unele marturii de nunta imbinand, cm se spune, utilul cu placutul.

Asa se face ca marturiile pot lua inclusiv forma unor obiecte cat se poate de banale, dar de stricta necesitate, precum un semn de carte, un dop pentru sticla de vin ori chiar o sticluta cu ulei de masline.

0 Shares
1 comment

Comments are closed.