Share Button

Fogo, cea mai desteapta mini-lanternaSunt o multime de produse pe care le folosim in fiecare zi, produse ce nu au legatura cu a fi “smart” (destept) si la prima vedere si aceasta lanterna, pare unul dintre ele.

Termenul de “smart flashlight” sau lanterna desteapta ar putea sa ne faca sa devenim suspiciosi, dar, deindata ce-i observam calitatile, ne vom schimba parerea cu siguranta.

Producatorii Fogo numesc aceasta lanterna o combinatie de walkie-talkie, lanterna water-proof si GPS receiver, dar asta este doar o descriere simplista, deoarece reprezinta mult mai mult decat atat.

Aspectul walkie-talkie al acestui device, nu este ca un radio two-way de exemplu.

Pentru a fi cat mai eficient, acesta transmite vocea catre alte device-uri Fogo atunci cand este nevoie, fara a lasa un canal permanent deschis ca la majoritatea walkie-talkie-urilor.

Poti de asemenea sa trimiti mesaje de tip text si date precum localizari GPS catre prieteni sau cunoscuti care poseda si ei un Fogo, prin simpla folosire a LCD-ului si a interfetei cu 3 butoane.

Poti ajusta luminozitatea lanternei manual, prin acest meniu al interfetei, dar aceasta poate  fi setata si automat, intr-un mod inteligent. Sa spunem ca lanterna lumineaza la putere maxima si o tii indreptata spre inainte.

Peste cateva secunde, apleaca lanterna cu fata inspre pamant si vei observa ca accelerometrul inclus va detecta acest lucru si va micsora intensitatea de iluminare a fascicolului luminos.

Acest accelerometru poate detecta si daca ai suferit o cadere de la o distanta destul de mare si va alerta lanternele Fogo apropiate, daca acestea se afla prin zona.

Daca acesta este cazul, apropiatii dotati si ei cu lanterne Fogo, vor porni in cautarea ta stiind ca se indreapta in directia potrivita datorita aceleiasi lanterne, deoarece lanterna va incepe sa “clipeasca” daca acestia se abat de la traseul ce ii va conduce catre locul unde esti tu.

Ca un plus la toate facilitatile deja prezentate, lanterna Fogo mai prezinta un standard si anume este capabila sa dea putere oricarui device prin interfata USB disponibila.

Acestea pot fi : un semnal pentru avalansa, un telefon prin satelit, rangefinder,etc. In acelasi timp, adaugarea de noi facilitati va fi foarte usoara, Fogo fiind dotat si cu un sistem de operare propriu care este free-source, deci este deschis catre developerii ce pot crea aplicatii speciale, care sa fie incluse in aceasta lanterna.

Aplicatiile deja existente pe sistem includ: o aplicatie de cod Morse dotata si cu translator ce transforma mesajele in pulsuri de lumina si un joc Tetris, pe care il poti juca pe micul ecran LCD al lanternei. Fogo nu este acel tip de device ce are nevoie de o conexiune smartphone pentru a lucra, dar prin interfata BlueTooth poate trimite date catre iPhone-ul tau.

Asadar, posibilitatea de a adauga si alte facilitati pe acest mini-device, este foarte mare. Avem de-a face cu o mini-bijuterie al carei pret pentru modelul de baza va fi in jurul sumei de 200$.

Parerea noastra este ca merita cu prisosinta. In Romania, pe Lanterne.ro, vei gasi cele mai bune lanterne profesionale, precum si informatii despre acestea.

There are no comments.

Leave a Reply