Share Button

Cum se poate vinde un calculator vechi?In prezent, din cauza modului in care merge economia, incercam sa folosim cat mai calculat banii. Prin urmare atunci cand vine vorba despre tehnologie si calculatoare, atunci cand dorim sa schimbam actualele electronice cu unele noi ne vine ideea de a vinde vechile electronice si de a economisi astfel sume importante.

Piata pentru calculatoare second hand s-a extins destul de mult in special in Estul Europei, unde puterea de cumparare este mai mica decat in Occident si multi prefera sa cumpere chiar si calculatoare folosite daca acestea au un pret mai mic decat cele noi. In acelasi timp pentru cei care doresc sa vanda vechile calculatoare acesta este un foarte mare avantaj deoarece calculatoarele si laptopurile care nu le mai sunt utile si se devalorizeaza pot fi vandute.

In cazul in care va cumparati un nou pc sau laptop si aveti in intentie sa il vindeti pe cel vechi ar trebui sa urmati initial o serie de pasi care sa transforme vechiul calculator intr-un obiect atractiv pentru potentialii clienti.

Rulati o scanare pentru malware si virusi pe tot hdd-ul. Astfel va veti asigura ca noul proprietar nu va avea diverse surprize neplacute de a se trezi ca are un calculator afectat de o multitudine de virusi care ii pot distruge mai departe si documentele personale sau programele pe care noul proprietar va dori sa le instaleze. Calculatorul devirusat va merge mult mai repede si nu se va mai restarta.

Atunci cand vindeti un calculator asigurati-va ca il goliti inainte de toate documentele personale, importante sau mai putin importante, si salvati tot ce considerati ca va este util, cum ar fi fotografii, videoclipuri, teme, proiecte si alte documente cu caracter personal pe suporturi optice sau pe un hdd extern.

Hard discul trebuie curatat inainte de a vinde un calculator. Nu lasati date personale in calculator, in special date financiare, precum numerele de la cartile de credit si date despre conturi bancare, despre asigurari de sanatate sau diverse alte tipuri de asigurari.

Dupa ce ati facut toate acestea va recomandam sa va instalati pe calculator un nou sistem de operare care sa se potriveasca in ceea ce priveste cerintele cu resursele pe care le are calculatorul.

Daca sistemul va fi nou instalat va merge mai fluent decat atunci cand lasati vechiul sistem de operare, pe care il utilizati de cateva luni cel putin. Dupa ce instalati noul sistem si programele uzuale, va recomandam sa dati si o defragmentare pentru a avea un timp mai mic de acces la date.

Un ultim pas ar fi sa va interesati despre pretul rezonabil pe care il puteti solicita pentru calculatorul pe care il aveti si daca sunteti pasionat de calculatoare veti sti ce  pret are fiecare componenta.

Daca nu, este indicat sa va uitati pe internet si sa cautati pe site-uri de specialitate si veti observa foarte usor preturile la care se vand in general componentele asemanatoare sau puteti sa vedeti preturile pentru sisteme complete, asemanatoare.

Acest lucru va ajuta foarte mult pentru a stabili un pret corect si in cazul in care unele componente mai au garantie cumparatorii vor fi mult mai atrasi.

Be Sociable, Share!
There are no comments.

Leave a Reply