Share Button

Cateva date despre Nokia Lumia 520Nokia Lumia 520 este un telefon smart destul de interesant si cu un design foarte special care a fost laudat peste tot, inclusiv datorita platformei pe care functioneaza.

Nokia Lumia este un telefon smart dedicat acelor persoane care nu au putut sa se obisnuiasca cu sistemul de operare Android dar care nu vor sa utilizeze nici iOS sau care au ajuns la concluzia ca Symbian nu mai este de actualitate si nu mai merita a fi cumparat.

Gama de telefoane Lumnia are nu doar dispozitive de top cum ar fi 920 sau 925 iar compania lasa un interval de o jumatate de an pentru o noua gama de modele care sa acopere toate posibilitatile pentru toate buzunarele.

Cel mai mic exemplar din aceasta gama dar si cel mai ieftin telefon care functioneaza cu Windows 8 este Lumia 520.

Fiind atat de ieftin si de special datorita sistemului de operare acest telefon se numara printre cele mai cumparate telefoane si tocmai de aceea cererea pentru touchscreen de Nokia Lumia 520 este tot mai mare, pentru ca asa cum era de asteptat cu cat telefonul este mai cumparat cu atat sunt mai multe dispozitive stricate.

La o prima privire asupra acestui terminal este clar ca avem un dispozitiv Nokia cu forme puternic conturate si culori vii pentru carcasa, acestea fiind doua dintre caracteristicile de baza ale acestei serii de telefoane, de la care noul Nokia Lumia 520 nu se abate.

Este un dispozitiv ieftin si se poate gasi la preturi care pornesc de la 700 de lei, dar nu este un dispozitiv facut sa impresioneze datorita constructiei sau materialelor. Desi pretul la care se vinde acest dispozitiv a impus niste economii, Nokia s-a achitat foarte bine de sarcini.

Partea frontala este foarte simpla si este acoperita de suprafata protectoare pentru ecran, dedesubtul careia se gasesc butoanele sprecifice pentru Windows Phone, precum si o rama extrem de ingusta care ascunde in mod discret fanta singurului microfon de care dispune dispozitivul si difuzorul. Conectorii vizibili sunt cei de la USB plasati in partea de jos a carcasei si conectorul audio plasat in partea de sus.

Ca si la modelele superioare, acest telefon are un capac detasabil ce se poate schimba in functie de preferintele cromatice ale fiecaruia.

Este confectionat din plastic dur cu un finisaj semi-mat, indeajuns de rugos pentru a oferi o buna aderenta la contactul cu mana, dar suficient de bine finisat si slefuit pentru a obtine acea patina lucioasa, care il face sa para elegant.

Acest capac acopera in totalitate rama laterala si partea posterioara dar fara sa blocheze accesul la touchscreen sau la camera si se muleaza perfect pe protectia interioara care protejeaza componentele. Materialul este ales in mod foarte eficient deoarece este si usor de detasat dar si suficient de dur pentru a proteja interiorul.

Ecranul acestui telefon are si densitate de pixeli modesta dar scuzabila avand in vedere pretul la care se vinde. Chiar daca ecranul nu este impresionant se revanseaza prin panoul IPS care furnizeaza unghiuri ample si culori puternice precum si o luminozitate si un contrast foarte bune, oferind un nivel de negru satisfacator.

There are no comments.

Leave a Reply