Share Button

Domenii de activitate ale avocatilor

In mod evident, in momentul in care trebuie sa fii reprezentat in fata legii de catre un avocat, trebuie sa stii exact spre ce tip de avocat trebuie sa iti indrepti atentia.

Exista mai multe tipuri de avocati, in functie de domeniul lor de activitate, iar in continuarea acestui articol vom dezbate acest subiect, si vom preciza domeniile de activitate ale avocatilor.

In primul rand, trebuie mentionat faptul ca daca ai nevoie, poti sa optezi pentru un avocat de drept civil, care iti poate oferi servicii de consultanta juridica. Acesta se poate ocupa de redactarea cererilor si actiunilor in justitie, iti poate oferi asistenta juridica si te poate reprezenta in anumite litigii.

Un astfel de avocat este ideal pentru ca te poate ajuta in anumite negocieri, se mai poate ocupa deasemenea de recuperarea creantelor, de iesirile din infiviziune, se poate ocupa chiar si de tranzactii, poate redacta contracte sau diferite alte cereri, insa el se poate ocupa si de apararea dreptului de proprietate sau de apararea altpr drepturi.

Un avocat de drept civil se poate ocupa chiar si de restituirea unor proprietati preluate in mod abuziv de catre stat, asa ca poate oferi consultanta in acest sens, sau poate deschide chiar proces.

Trebuie mentionat faptul ca exista si avocati de drept comercial, care de regula au tangente cu societatile comerciale, care printre altele ofera consultanta juridical privind obtinerea avizelor de functionare, se ofera de infiintarea firmei, insa poate sa reprezinte si in instanta firma, daca este nevoie. Un astfel de avocat este ideal pentru orice firma noua sau veche de pe piata.

Mai exista si un avocat fiscal in cazul in care ai nevoie, iar un asemenea avocat se va ocupa de redactarea de actiuni, va putea deasemenea sa ofere consultanta si asistenta juridica dar sis a te reprezinte in diferite litigii.

Plus de asta, un avocat fiscal se poate ocupa de anularea unor acte ale administratiei publice locale, se mai poate ocupa si de restituirea taxei de inmatriculare si poluare a autoturismelor, etc.

In conditiile in care ai nevoie sa fii reprezentat in fata legii de catre un avocat de drept contraventional, trebuie sa stii faptul ca acesta se ocupa de actiuni privind anularea proceselor verbal de contraventie, indiferent de natura acestora.

Daca insa ai nevoie, poti gasi si un avocat de drept vamal, care se poate ocupa de redactarea actiunilor, sau poate oferi servicii de consultanta sau asistenta juridical, si te poate reprezenta in fata legii.

In cazul in care ai nevoie, poti sa gasesti si un avocat specializat in dreptul familiei, care se poate ocupa de actiuni de divort, de punerea sub interdictie, poate sa se ocupe de solicitarea pensiei alimentare, sau poate sa se ocupe de actiunile privind incredintarea minorilor.

In cazul in care ai o problema la locul de munca, poti sa alegi sa beneficiezi de serviciile unui avocat specializat in dreptul muncii, care se poate ocupa de redactarea de cereri si contestatii, poate sa iti ofere servicii de consultanta juridical in raporturile cu munca, sau iti poate oferi asistenta juridica si te poate reprezenta in fata legii.

Ei bine, se poate observa clar faptul ca exista mai multe domenii de activitate privind avocatii, iar fiecare avocat este specializat intr-un anumit domeniu, asa ca tu in functie de nevoile pe care le ai, trebuie sa stii spre ce avocat sa optezi.

Be Sociable, Share!
There are no comments.

Leave a Reply