Share Button

Ce este geriatria

Geriatria este o ramura a medicinii care se ocupa cu detectarea dar si cu tratarea bolilor provocate de inaintarea in varsta a persoanelor. Asadar, geriatria are rolul de a le oferi alinare persoanelor care datorita imbatranirii, incep sa sufere de diferite afectiuni organice, sistemice, functionale si chiar si sociale.

Despre batranete stim cu totii ca ar trebui sa reprezinte o perioada frumoasa a vietii, in care dupa ani si ani de munca si de truda, organismul ar trebui sa se odihneasca si sa se relaxeze, insa din pacate sunt situatii in care din cauza sistemului imunitar care este destul de slabit, dar si din cauza streslui ori din cauza problemelor accumulate odata cu trecerea anilor, organismul este slabit si oboist si imbatranit, iar plus de asta, mai este atacat si de tot felul de factori daunatori care pun sanatatea in pericol.

Ei bine, pentru tratarea geriatriei, sunt medici specializati in acest domeniu, iar persoanele invarsta care incep sa sufere de diferite afectiuni datorita inaintarii in varsta, pot fi internate intr-un spital geriatrie, pentru a duce o viata mai linistita, si pentru a fi supravegheate de catre cadrele medicale specializate.

Un medic specialist in acest domeniu, se va ocupa de decelarea afectiunilor pacientului, si va trata aceste afectiuni prin diferite tratamente medicamentoase, sau de ce nu, chiar si prin intermediul unor tehnici de tartare a geriatriei, precum balneologia de exemplu.

Un medic specialist in geriatrie, va trebui sa efectueze inainte de a supune pacientul unui tratament, o serie importanta de analize, si va trebui sa ii ofere pacientului un control cat mai amanuntit, pentru a cunoaste perfect starea de sanatate a pacientului.

In acest sens, medicul specialist va efectua o multime de teste seriologice, psihologice, dar si diferite alte teste pentru a detecta anumite boli care afecteaza sistemul locomotor, sistemul nervos sau sistemul cardiovascular.

Tratamentele de geriatrie oferite de catre medicii specializati, sunt de foarte multe ori pe termen indelungat, si este important de precizat faptul ca aceste tratamente trebuiesc atent supravegheate de catre medicul specialist, pentru ca acesta trebuie sa cunoasca evolutia tratamentului si a pacientului.

Aceste tratamente se efectueaza doar de catre medici specializati, si doar in spitale de geriatrie, acolo unde se gasesc saloane special amenajate pentru batranii care trebuie sa ramana internati o perioada de timp indelungata. In aceste saloane, atmosfera va fi una placuta si linistita, pentru ca pacientii sa se simta cat mai confortabil, chiar daca se afla intr-un spital.

In cazul in care in urma controlului efectuat de catre medicul specialist in geriatrie, se descopera faptul ca pacientul sufera de o afectiune grava, atunci cu siguranta acesta din urma va fi supus unui control amanuntit, efectuat de cate un alt medic specialist.

Ei bine, geriatria este ideala pentru ca ofera solutii pentru problemele de sanatate ale pacientilor batrani, insa cu siguranta acestia pot sa se trateze si prin alte metode, care apartin altor ramuri ale medicine, iar aici putem aminti de exemplu tratamentele paleative.

Deasemenea, mai este important de amintit faptul ca persoanele care urmeaza un asemenea tratament, vor fi supuse periodic la controale.

Be Sociable, Share!
There are no comments.

Leave a Reply