Share Button

Detalii care conteaza la alegerea unui smartphoneIn trecut, nu toata lumea detinea un telefon mobil, pentru ca foarte multe persoane considerau faptul ca a avea un telefon mobil este oarecum un moft, nu o necesitate.

Se pare insa ca, odata cu trecerea timpului, dar si datorita evolutiei incredibile a acestor dispozitive, oamenii nu mai considera aceste telefoane gsm ca fiind un moft, ci ele au ajuns sa fie o necesitate pentru noi.

Si daca tot au ajuns telefoanele sa fie o necesitate pentru noi in prezent, cu siguranta trebuie sa fim atenti la o multime de detalii importante atunci cand vrem sa ne cumparam un astfel de dispozitiv.

In primul rand trebuie sa fim atenti la procesoruul telefonului, pentru ca dupa cum ar spune unii, acesta este inima unui smartphone. Trebuie sa alegi un smartphone cu un procesor cat mai puternic, pentru a functiona cat mai bine.

Memoria RAM este un alt detaliu foarte important de care trebuie sa tii cont in momentul in care iti cumperi un smartphone.

Modelele din acest an, iar aici ma refer la cele mai performante, vin fie cu 4GB RAM, fie cu 3 GB RAM, care sa ne permita sa tinem cat mai multe aplicatii deschise in acelasi timp.

Spatiul de stocare este deasemenea un alt detaliu care conteaza foarte mult la alegerea unui smartphone. In cazul in care faci foarte multe poze, si iti doresti sa ai muzica salvata in memoria telefonului, cu siguranta un smartphone care are doar 16 GB memorie nu iti este de ajuns.

In acest caz, ai putea opta pentru un telefon care are un spatiu de memorie de cel putin 32 GB, insa poti opta si pentru un card de memorie de maxim 200 GB. Cu siguranta atata spatiu ti-ar fi mai mult decat suficient, pentru ca totusi, vorbim despre un smartphone.

Dimensiunile, rezolutia si tipul ecranului conteaza deasemenea foarte mult in momentul in care vrei sa iti cumperi un smartphone. Un ecran care are dimensiunea mare este ideal pentru ca iti este mai usor sa citesti textile, sa vizualizezi imaginile si videoclipurile.

Ideal ar fi sa iti indrepti atentia spre un ecran care sa aiba o rezolutie full HD minim de 1080 X 1920 pixeli, insa daca ai posibilitatea sa alegi un telefon cu ecran QHD 1440 X 2560 pixeli, atunci aceasta ar fi o alegere si mai buna. Un ecran 4 K ar fi cam inutil, pentru ca va putea afecta foarte mult autonomia bateriei.

Si daca tot am adus in discutie bateria telefonului, trebuie mentionat faptul ca si capacitatea bateriei este un aspect care trebuie luat in calcul la alegerea unui smartphone. Orice dispozitiv de top trebuie incarcat in fiecare zi, insa ar fi bine ca acesta sa reziste incarcat de dimineata si pana seara.

Aici insa trebuie precizat faptul ca autonomia bateriei poate sa fie influentata de o multime de factori importanti, cum ar fi aplicatiile deschise, nivelul de luminozitate al ecranului, etc.

Ideal ar fi sa optezi pentru o baterie care are o capacitate cat mai mare, pentru a rezista cat mai mult timp incarcata.

 

Be Sociable, Share!
There are no comments.

Leave a Reply