Share Button

Cum sa ai grija de salteaua ta gonflabila?Cel putin o data pe an, fiecare dintre noi decidem ca este timpul pentru o curatenie generala, astfel incat fiecare camera, obiect si coltisor sa fie luat la mana pentru a indeparta urmele inevitabile lasate de trecerea timpului si de utilizarea continua.

Printre obiecte de care ne ocupam in acest gen de actvitati ar trebui neaparat sa se regaseasca si draga ta saltea gonflabila Intex, care te ajuta sa te bucuri de concedii, vacante, petreceri in pijamale si picnicuri. In general, oamenii folosesc saltelele gonflabile atunci cand se decid ca vor merge intr-o excursie, cand vor sa stea relaxati si confortabil la piscina sau cand au multi musafiri, iar toate aceste acitvitati isi lasa bineinteles, amprenta peste suprafata exterioara a saltelei.

Iata cateva sugestii despre cum sa intarzii aparitia petelor pe salteaua ta si despre cum sa o cureti atunci cand este cazul:

In situatiile care iti permit acest lucru, precum petrecerile in pijamale cu prietenii, mersul la picnic sau in camping, ar fi ideal sa se protejeze suprafata saltelei cu o husa de saltea sau cu un cearsaf, astfel incat acesta sa impiedice murdarirea directa a saltelei.

Asadar, nu conteaza daca alegeti sa dormiti pe o saltea gonflabila acasa, in sufragerie, sau intr-un cort, trebuie sa incepeti sa folositi orice metoda de protectie a suprafetei, pentru a mari sansele de a o mentine curata.

Atentie! Indiferent de gradul de murarire al saltelei, nu trebuie niciodata sa bagati o saltea goflabila in masina de spalat, acest mod este cel mai rapid drum spre o deteriorare permanenta al saltelei.

In general, daca salteaua a fost bine protejata de pete majore cu huse sau cearsafuri, pentru a se elimina murdaria adunata totusi, nu va fi necesara decat o carpa umeda cu care, se sterge pata, fara a atinge locurile de langa aceasta. in care nu este necesar sa se intervina cu frecatul agresiv. Bineinteles, pe langa apa, in solutia de curatat este necesar si putin sapun sau detergent cu formula usoara, pentru a elimina cu succes petele.

Pe langa curatarea petelor aparute, se poate curata usor, fara a se insista prea mult intr-un loc, intreaga suprafata a saltelei pentru a improspata si da o culoare si curatare uniforma.

Este recomandata si aspirarea saltelei, evident, efectuata cu atentie si cu un aspirator fara perii, pentru a impiedicat astfel zgariarea si deteriorarea suprafetelei catifelate a saltelei.

Exista cazuri in care petele aparute pot fi putin mai incapatanate si pot ramane chiar si dupa ce ati curatat cu apa si sapun. In astfel de cazuri puteti apela fie la solutii special concepute, regasite in comert pe rafturile magazinelor, fie la clasica metota de combinare a apei cu otet.

Aceasta soltuie de curtare homemade este de cele mai multe ori extrem de eficienta, eliminand pe langa pete si mirosurile care pot fi prezente odata cu murdaria. Singurul dezavantaj al acestui obicei de curatare poate fi faptul ca, dupa ce ati eliminat pata, exista riscul de a ramane un usor miros de otet, care necesita inca o curatare cu apa si sapun, insa, pentru usurinta cu care se elimina petele, consider ca acest lucru este mai putin important atat timp cat ne putem declara multumiti de efectul avut asupra petelor.

Be Sociable, Share!
There are no comments.

Leave a Reply