Share Button

5 beneficii interesante ale vinului rosuVinul rosu este un tip de vin de culoare inchisa obtinut prin zdrobirea si fermentarea strugurilor intregi, folosind un zdrobitor cu desciorchinator manual. Soiurile comune includ Nerello Mascalese, Merlot, Cabernet Sauvignon, Pinot noir si Blend Red. Culoarea vinului poate varia de la violet intens, rosu caramiu la maro – in functie de varsta acestuia.

Vinul a fost documentat pentru prima data ca un medicament creat de om in vechile tablite egiptene si sumeriene datand din 2200 i.Hr. De atunci, are o lunga istorie de medicatie si este asociat cu un risc scazut de diabet cardiovascular, sindrom metabolic si deces precoce. Ei bine, acest lucru arata vinul rosu ca un elixir pentru vitalitate si sanatate buna.

Ce ofera vinului rosu si beneficiile sale de frumusete?

Vinul rosu este facut din struguri, iar strugurii sunt bogati in cativa antioxidanti. Se stie ca au multiple beneficii pentru sanatate. Unele dintre acestea includ catechine, resveratrol, epicatechina si proantocianidine.

Studiile arata ca resveratrolul, antioxidantul prezent in coaja strugurilor, are atat beneficii anti-imbatranire, cat si pentru sanatatea inimii. Flavonoidele, cum ar fi antocianinele, care confera vinului o culoare rosie bogata, ofera multe beneficii organismului dumneavoastra.

Proantocianidinele sunt asociate cu atenuarea riscului de boli de inima. Ele ajuta la mentinerea colagenului si elasticitatii pielii, contribuind astfel la o piele cu aspect mai tanar si fara riduri. Acesti antioxidanti ajuta, de asemenea, la combaterea daunelor radicalilor liberi.

Creste sanatatea inimii

Antioxidantii din vinul rosu pot creste nivelul colesterolului lipoproteinelor de inalta densitate (HDL), cunoscut sub numele de “colesterolul bun” din organism. Polifenolii din vinul rosu, in special resveratrolul, protejeaza captuseala vaselor de sange din inima si reduc cheagurile de sange.

Mai mult, taninurile din vinul rosu ajuta la scaderea riscului de boli de inima si accident vascular cerebral. Desi sunt necesare mai multe cercetari, este posibil ca un pahar zilnic de vin rosu timp de patru saptamani sa creasca nivelul de colesterol bun cu 16% si sa reduca cantitatea de fibrinogen (un compus de coagulare) cu 15%.

Longevitate

Cercetarile arata ca resveratrolul din vinul rosu poate creste durata de viata cu pana la 60%. Antioxidantul din vinul rosu ofera niveluri mai ridicate de energie si activeaza un raspuns de stres evolutiv in celulele umane, care ar putea creste longevitatea.

Potrivit unui studiu, vinul poate creste durata de viata prin inducerea genelor de longevitate. Un alt studiu realizat a aratat ca resveratrolul din vinul rosu ne poate proteja neuronii de efectele nedorite ale imbatranirii. De fapt, bautorii de vin rosu au o rata de mortalitate cu 34% mai mica decat bautorii de vodca sau bere.

Promoveaza un somn mai bun

Beti o cantitate mica de vin rosu inainte de a merge la culcare pentru a va calma si relaxa corpul si mintea. Se constata ca vinul rosu are o concentratie mare de melatonina, care stimuleaza ceasul intern al corpului si tiparele de somn, asigurand astfel un somn adecvat si linistit. Melatonina este un hormon natural prezent in organism, care este responsabil pentru stimularea tiparelor de somn.

Desi vinul rosu este benefic pentru noi in multe privinte, totusi consumul excesiv poate provoca pericole pentru sanatate. Vinul este acid si contine si zahar, lucru de care trebuie sa tineti cont. Puteti bea putin aproape in fiecare zi, dar evitati consumul excesiv de alcool. Cantitatea ideala pe care ar trebui sa o bei este de 150 ml , care contine 127 de calorii. Tineti minte, ce-i mult – strica!

There are no comments.

Leave a Reply