Share Button

De ce sa cumperi jucarii din lemn?Jucarii pentru copii din lemn este, in inconstientul colectiv, sinonim cu permanenta si nostalgie, spre deosebire de o jucarie din plastic, in general, inteleasa ca nesustenabila si zgomotoasa.

Intr-adevar, singura combinatie a termenilor „jucarie” si „lemn” te aduce inapoi la copilaria ta, la cea a parintilor sau a bunicilor tai, cand jucariile oferite erau fabricate in principal in Romania.

De ce lemnul e o alegere buna?

Aceste jucarii pentru copii din lemn ale vremii au fost, de asemenea, rareori aruncate, dar au fost luate cu mare grija si acestea ar putea fi folosite pentru mai multe generatii la rand (un tren mic de lemn ramane un tren mic de lemn, indiferent de dimensiunea sa.

Intr-un moment in care societatea noastra tinde sa mearga dupa unica folosinta, rapid, ieftin ca raspuns la interesele economice internationale, exista zone in care favorizarea frumosului, ecologicului si sanatosului are si avantaje … nu neaparat acelea economice. De aici si idealul nostalgic si linistitor reprezentat de jucaria pentru copii din lemn.

In plus, lemnul este un material nobil si linistitor. Aspectul sau, atingerea, mirosul sau, sunt toate elemente care il evidentiaza simplu, dar sigur. Jucariile din lemn ofera, prin urmare, o gama semnificativa de posibilitati, de la puzzle-uri pana la echilibrarea bicicletelor, prin inventivitatea jucariilor, atragerea si delicatetea jucariilor imitate.

Pe care o vei alege?

  • Atunci cand alegi o jucarie, preferi costul ei ieftin, insa impactul sau nociv asupra mediului (jucariile din plastic necesita carbune, petrol, gaz, aditivi mai mult sau mai putin daunatori, necesita reciclare dificila), durata medie de viata si consecintele sale sonore epuizante ce efecte au?
  • Sau alegerea ta va fi mai mult pe o jucarie pe care copilul o poate pastra pentru o lunga perioada de timp si poate transmite mai departe, pe un obiect in general nu mult mai scump decat o jucarie din plastic, dar probabil mai putin agresiva, cu culori, forme mai dorite? Si cu mai multe interese si care poate deveni chiar un obiect de decorare?

O jucarie din lemn va avea cu siguranta mult succes pentru originalitatea, usurinta de utilizare si sensibilitatea sa evidenta.

Nu spunem insa ca jucariile din plastic trebuie sa fie interzise absolut din camerele copiilor tai, dar un echilibru echitabil le permite copiilor sa invete despre multitudinea posibilitatilor jucariilor si despre cele o mie de moduri de a imagina ca sa creasca mai bine.

Concluzie

Astfel, pe langa avantajele sale ecologice si economice, lemnul este un aliat pentru dezvoltarea si cresterea frumoasa a copiilor. Proiectarea jucariilor din lemn este in general orientata spre o abordare mai educativa decat jucariile din plastic, pastrand in acelasi timp dimensiunea lor jucausa.

Lemnul este un material perfect pentru dezvoltarea simturilor copiilor. Jucariile simple din lemn permit copiilor sa-si ia timp pentru a construi sau a crea un context in jurul jocului.

Astfel, este incurajata dezvoltarea imaginatiei lor creative. De asemenea, concentrarea lor. In plus, jocurile din lemn pot fi jucate cu usurinta cu mai multe persoane, ceea ce imbunatateste comportamentul social al copilului.

There are no comments.

Leave a Reply