De ce nu isi repara oamenii telefonul pe garantie?

De ce nu isi repara oamenii telefonul pe garantie?

0 Shares
0
0
0

De ce nu isi repara oamenii telefonul pe garantie?
Unul dintre cele mai neplacute momente cu care ne putem intalni in zilele noastre ar fi acela ca ni se strica telefonul mobil.

Cu siguranta acesta este un moment foarte neplacut, atat daca esti un elev si ai nevoie de telefon chiar si la scoala pentru a cauta diferite lectii si teme, cat si daca esti student pentru ca ai nevoie de telefon la cursuri, sau chiar si daca iti doresti sa fii conectat mereu la internet.

Defectarea telefonului pe langa faptul ca este un lucru extrem de neplacut, de fiecare data vine in cele mai dificile momente.

De foarte multe ori telefonul ni se defecteaza tocmai pe cand trebuie sa fim contactati de diferite persoane importante, iar acest lucru nu poate decat sa ne enerveze la culme.

Si daca tot ni s-a defectat telefonul, ne intrebam care ar fi cea mai rapida solutie pentru a ne putea bucura cat mai repede de telefonul nostru indragit.

Cu siguranta cei care detin un telefon si beneficiaza de o perioada de garantie in prima faza se gandesc sa isi repare telefonul pe baza certificatului de garantie, insa de multe ori se intampla sa alegi aceasta varianta, sa duci telefonul la operatorul de telefonie mobila si aici sa ai o mare surpriza.

Care ar fi surpriza respectiva? Pai gandeste-te ti-ai scapat acum cateva luni telefonul pe jos, iar tu cand iti duci telefonul la reparat, dureaza vreo doua sau trei zile pana iti ajunge telefonul la service-ul cu care au contract cei de la telefonia mobila.

Odata ajuns acolo telefonul, acesta este verificat cu ajutorul unui cablu si al unei interfete speciale iar in cazul in care telefonul ti-a facut cunostinta cu asfaltul de exemplu, sau a intrat in contact cu diferite lichide, nu ti se va repara pe baza certificatului de garantie, iar astfel vei astepta o perioada de timp, plus ca nu ti se va repara telefonul.

Chiar daca iti convenea sa il repari astfel pentru ca scapai de costurile manoperei si al componentelor, varianta aceasta sare din schema iar in acest caz trebuie sa te reorientezi spre un service telefoane.

Ei bine, daca apelezi la un service gsm asta inseamna ca automat tu iti vei suporta costurile reparatiei, insa in acest caz reparatia va dura mult mai putin timp.

Chiar si daca ti s-ar fi reparat telefonul pe baza certificatului de garantie, tot mai indicat ar fi fost sa te gandesti sa il repari pe cont propriu. Intr-adevar costurile reparatiei le suporti tu, din buzunarul tau, insa in cazul reparatiei pe baza certificatului de garantie, reparatia putea sa dureze aproximativ 15 zile, iar in cazul in care nu ai un telefon de rezerva, sa stai doua saptamani fara telefon ar fi enorm de mult.

Cu siguranta, in cazul in care fiecare dintre noi ne-am ocupa mai mult de telefoane, si am avea mai multa grija de ele aceste ar avea sanse mult mai mici de a se defecta.

Daca problemele de software nu apar din cauza utilizatorului, cu siguranta doar utilizatorul este vinovat daca telefonul are contact cu apa sau daca acesta sufera socuri mecanice din cauza cazaturilor.

0 Shares