Share Button

De ce este util un carlig de remorcare?In cazul in care masina ta nu este echipata cu un carlig de remorcare, in mod evident ar trebui sa cumperi unul cat mai repede.

Se apropie sezonul concediilor, iar in cazul in care intentionezi sa pleci la munte cu cei dragi, sau chiar si la mare sau in vizita prin tara si nu ai suficient spatiu in portbagaj pentru a transporta toate bagajele, vei avea nevoie de o remorca auto. Aceasta pentru a putea fi transportata, este necesar un carlig de remorcare.

Un carlig de remorcare nu costa o avere, dar te poate scuti de eventuale costuri. Poti pleca in concediu de exemplu alaturi de cei dragi tractand o rulota, iar astfel nu va mai fi nevoie sa platesti pentru intreaga familie, cazarea la hotel.

Cu siguranta, investitia intiala poate fi mare iar aici ne referim la rulota, insa plecand in fiecare an in concediu, si pentru ca nu mai este nevoie sa platesti cazare, vei amortiza investitia. In plus, avand o “casa pe roti” vei putea sa opresti unde vei considera ca este locul potrivit.

In plus, traiul intr-o rulota poate fi foarte confortabil. Exista rulote care sunt atat de bine echipate si de dotate, incat nu iti va lipsi apartamentul sau casa in care locuiesti.

Un carlig de remorcare iti poate fi de folos si in alte scopuri insa. Poti avea nevoie de unul, pe care sa il folosesti atunci cand este necesar sa remorchezi un alt vehicul. Poate o cunostinta ramane cu masina defecta intr-o parcare, si nu are cine sa ii vina in ajutor. Avand insa masina echipata cu un carlig de remorcare, vei putea tracta autoturismul respectiv.

Un carlig de remorcare iti poate fi de folos si atunci cand trebuie sa transporti mai multa marfa, si ai nevoie de o remorca. Exista diferite tipuri de remorci auto, insa acestea nu iti pot fi de ajutor in cazul in care nu detii un carlig auto.

Ei bine, dupa cum se poate vedea, carligul de remorcare iti poate fi de mare folos in diferite situatii, asa ca trebuie sa te asiguri ca faci alegerea corecta.

Crezi insa ca este atat de simpu precum pare, sa iti alegi un carlig de remorcare potrivit? Ei bine, raspunsul este nu. Nu exista carlige auto de remorcare care sa fie universale, deci trebuie sa ai in vedere cateva detalii, astfel incat sa faci alegerea ideala.

In primul rand, trebuie sa tii cont de marca si modelul masinii, dar si de anul fabricatiei si chiar si de tipul caroseriei. Cu siguranta nu vei putea folosi un carlig de remorcare destinat autoturismelor Volkswagen Passat, in cazul in care tu detii de exemplu un autoturism Audi Q7 sau un BMW Seria 5.

In afara acestor aspecte, trebuie sa mai stii si ca exista carlige de diferite tipuri, iar in continuare vei afla pe scurt despre ce este vorba.

Carligul auto de remorcare semidemontabil este unul dintre acestea. Are cel mai atractiv pret, si poate fi montat si demontat simplu si rapid, in maxim doua minute. Vei avea nevoie de o cheie dreapta, inelara sau tubulara, pentru a desface la demontare sau pentru a strange la montare, doua suruburi. Cand nu mai ai nevoie de carlig, il poti lasa in portbagaj sau in garaj.

Poti opta si pentru un carlig auto de remorcare demontabil cu maneta. Acesta este mai scump, dar la fel de eficient. Acesta insa, se monteaza si se demonteaza mult mai simplu, fiind necesara actionarea unei manete de eliberare. Nu va mai fi nevoie sa folosesti chei pentru a strange sau desface suruburi.

Nu in ultimul rand, exista carlige de remorcare demontabile vertical cu cheie. Acestea sunt dotate cu antifurt, si sunt cele mai sigure. Sunt insa si cele mai scumpe.

There are no comments.

Leave a Reply