De cate tipuri sunt aplicatiile web

De cate tipuri sunt aplicatiile web

0 Shares
0
0
0

De cate tipuri sunt aplicatiile webAplicatie web dinamica

Aplicatiile web dinamice sunt mult mai complexe la nivel tehnic. Ei folosesc baze de date pentru a incarca informatii, iar aceste continuturi sunt actualizate de fiecare data cand utilizatorul acceseaza aplicatia web. De obicei, au un panou de gestionare (numit CMS), de la care administratorii pot corecta sau modifica continutul, text sau imagini.

Exista multe limbaje de programare pentru aplicatiile web dinamice. Limbile PHP si ASP sunt cele mai comune, deoarece permit o buna structurare a continutului.

Procesul de actualizare este foarte simplu si nu trebuie nici macar sa intrati pe server pentru a-l modifica. In plus fata de a permite implementarea mai multor functii, cum ar fi forumuri sau baze de date. Designul si nu numai continutul pot fi modificate la gustul administratorului.

Magazin virtual sau comert electronic

Daca, pe de alta parte, aplicatia web este un magazin sau comert digital, putem spune ca dezvoltarea va avea tendinta sa semene cu o piata online. Dezvoltarea este mai complicata deoarece trebuie sa permita plati electronice prin card de credit, PayPal sau alta metoda de plata. In acestea, dezvoltatorul trebuie sa creeze si un panou de gestionare pentru administrator. De acolo va incarca produsele, le va actualiza sau le sterge, va gestiona comenzile si platile. Pentru a manageriza corect siteul aveti nevoie de best seo group buy tools.

Cateva exemple de magazine care au o aplicatie web comerciala ar putea fi cea a oricarei companii mari precum El Corte Inglés. In acest caz, aplicatia web se potriveste dispozitivului mobil ca aplicatie mobila, permitandu-va sa interactionati cu acesta ca si cum ar fi o aplicatie nativa.

Aplicatie Web Portal

Cu portalul ne referim la un tip de aplicatie in care pagina principala permite accesul la diferite sectiuni, categorii sau sectiuni. Pot exista totul: forumuri, chat-uri, e-mail, un motor de cautare, zona de acces cu inregistrarea, continutul cel mai recent etc.

Aplicatie web animata

Cand vorbim despre animatie, il asociem cu tehnologia FLASH. Acest tip de programare va permite sa prezentati continuturi cu efecte animate. De asemenea, permite designuri mai creative si mai moderne. Este una dintre cele mai utilizate tehnologii de designeri si creatori. Dezavantajul dezvoltarii aplicatiilor web animate este acela al problemelor de pozitionare SEO si SEO. Acest tip de tehnologie nu este cel mai potrivit, deoarece motoarele de cautare nu pot citi informatiile corect.

Aplicatie Web cu “Content Manager”

In cazul aplicatiilor web in care continutul trebuie actualizat in permanenta. Va trebui sa instalati un manager de continut (CMS) prin care administratorul poate sa faca modificarile si sa se actualizeze.

Acesti manageri sunt intuitivi si foarte usor de gestionat. Cateva exemple de administratori de continut sunt:

WordPress: Fara indoiala, este cel mai extins director de continut. Exista o multime de informatii pe net, tutoriale si ghiduri pentru a il personaliza, a il intelege si este, de asemenea, gratuita.

Joomla: Este al doilea in top CMS, dupa WordPress. Desi nu se bucura de multi utilizatori chiar daca au o comunitate puternica.

Drupal: Este un software CSM gratuit. Este foarte adaptabil si recomandat in special pentru a genera comunitati.

Acest tip de aplicatie web este foarte frecventa printre paginile de continut: bloguri personale, bloguri corporative, bloguri profesionale, pagini de stiri, articole, media etc.

0 Shares