Rolul foliei de protectie

0 Shares
0
0
0

In momentul in care va cumparati un smartphone si sunteti foarte incantat de investitia facuta, cu siguranta va ganditi cum sa faceti sa il mentineti intr-o stare ireprosabila. Pe langa faptul ca veti instala pe el o gramada de aplicatii, telefonul dumneavoastra poate fi si personalizat in felul care va place dumneavoastra.

Cu toate ca pe piata de profil exista o gama variata de modele de smartphone, care au instalate tot felul de aplicatii care sa le faca foarte utile, exista un mic amanunt care lipseste la toate modelele, si anume folia de protectie a ecranului.

Importanta acestei folii de protectie este de necontestat, deoarece, si datorita dimensiunilor, touchscreen-urile cu geam se pot zgaria destul de usor, oricat de mult ati incerca sa nu se intample acest lucru. Bineinteles ca exista si sceptici care considera ca folia de protectie strica aspectul telefonului.

Daca este aplicata corect, folia de protectie va fi insesizabila in ceea ce priveste aspectul smartphone-ului, insa rolul ei este unul major. Exista si unele tipuri de folii mate sau mai inchise la culoare care fac telefonul mai usor de utilizat in exterior.

Dezavantajul acestor modele de folie de protectie consta in faptul ca modifica intr-o oarecare masura culorile ecranului, spre nuante mai inchise. Folia de protectie reprezinta solutia ideala pentru a mentine suprafata touchscreen-ului intr-o stare impecabila, mai ales in situatia in care acesta nu este purtat intr-o husa.

Daca nu veti aplica folia de protectie, cheile, bricheta, rujurile sau trusa de farduri pe care le purtati alaturi de el in buzunar sau poseta vor deveni adevarati inamici ai ecranului telefonului dumneavoastra, cauzandu-i o serie de zgarieturi foarte inestetice.

Atat costul cat si manopera aplicarii unei folii de protectie sunt foarte mici, dar rolul este foarte important. Puteti aplica chiar dumneavoastra aceasta folie telefon, deoarece se gaseste si in magazine, pentru anumite tipuri de smartphone, dar trebuie sa respectati cateva sfaturi.

Stergeti foarte bine ecranul telefonului, apoi scoateti protectia de pe suprafata foliei, o asezati deasupra touch-ului si o rulati usor.

Fiti foarte atenti sa nu ramana aer sub aceasta, stergand si apasand usor in timpul aplicarii. Daca vor ramane unele bule de aer sub folie, touch-ul telefonului dumneavoastra va fi inestetic . Aveti grija, daca aplicati dumneavoastra folia, sa nu acoperiti difuzorul si receptorul.

In concluzie, folia de protectie a ecranului este indispensabila pentru a va mentine ecranul telefonului intr-o stare impecabila. Pe langa folie, puteti folosi si o husa din silicon, pentru a proteja carcasa telefonului, si daca va veti plictisi de el si veti dori sa il vindeti, apectul foarte ingrijit va reprezenta un adevarat atu pentru dumneavoastra.

0 Shares