Share Button

Unde poti afla totul despre tehnologie?Noile tendinte in materie de tehnologie pot fi aflate doar avand la dispozitie un dispozitiv cu conexiune la internet, altfel spus tot un rezultat al tehnologiei. Insa exista si curiozitati pe care le poti afla doar citind cel mai bun blog de tehnologie, dat fiind ca acesta prezinta continuturi care se preteaza gamei largi de subiecte de acest fel.

Iata un subiect interesant despre care ai putea afla lucruri inedite doar citind cele ce urmeaza: noile tehnologii puse la dispozitia persoanelor in varsta.

Conform statisticilor oficiale, numarul de persoane in varsta care utilizeaza noutatile in materie de tehnologie s-ar putea dubla pana in 2040. Chiar daca cifrele inspaimanta, pentru a mentine contactul social cu o persoana care prezinta o capacitate redusa de mobilitate lucrurile devin mai usoare datorita noilor tehnologii care pot fi considerate totodata si un plus in ceea ce priveste securitatea.

Astfel, vei fi surprins sa aflii ca exista o tableta interactiva care sa faciliteze viata persoanelor in varsta care depind de domiciliul lor sau un minitelefon inteligent care sa le ajute la nevoie pentru a contacta persoanele de care au nevoie.

Tableta interactiva pentru persoanele varstnice este una simplificata si prezinta numeroase avantaje in viata cotidiana a acestora. Printre aceste avantaje se numara faptul ca aflate in nevoie persoanele in varsta pot comunica cu apropiatii in scris sau cu ajutorul camerelor cu care sunt prevazute. Mai mult decat atat, aceasta detine un dosar medical integrat care permite o mai buna coordonare a personalului medical in caz de nevoie si, in acelasi timp, se constituie drept un sistem de telesupraveghere care permite interventia celor care asigura securitatea persoanei respective in mod rapid si eficient. In acest fel, vorbind despre aceasta tableta interactiva vorbim in acelasi timp de teleasistenta.

Un minitelefon conceput special pentru persoanele in varsta permite combinarea diferitelor servicii de care acestia au nevoie de-a lungul unei zile obisnuite. Datorita unui dispozitiv de acest fel, utilizatorii batrani pot beneficia de posibilitatea de a contacta serviciile medicale de urgenta, centrele de ascultare 24 ore din 24, 7 zile din 7, dar si serviciile care le-ar putea facilita viata cotidiana precum rezervarea unor bilete de tren sau taxi. Acest dispozitiv dispune, de asemenea, de un GPS care ii permite familiei sa localizeze persoana care il utilizeaza si de un sistem de avertizare care se declanseaza in cazul in care utilizatorul iese din perimetrul definit.

Datorita tastelor programabile, persoanele in varsta care utilizeaza minitelefonul au, de asemenea, posibilitatea de a-si contacta apropiatii in momentul in care doresc acest lucru.

De asemenea, exista o tehnica de automatizare care permite adaptarea domiciliului in functie de nevoile pe care le au varstnicii, ideala pentru schimbarea cotidianului unei persoane dependente de domiciliu. Datorita comenzilor centralizate ale acestei tehnologii, utilizatorii pot deschide si inchide de la distanta usi, ferestre etc, pot fi avertizati in cazul in care are loc o scapare de gaz sau pierdere de apa. Domiciliul poate fi, astfel, controlat cu ajutorul unui calculator, al unei tablete sau al unui telefon chiar daca nu esti acasa.

Cu un aer futurist, exista si robotul auxiliar de viata care este capabil sa detecteze potentiale pericole, sa alerteze in caz de cadere a persoanei varstnice, sa organizeze videoconferinte cu medicii sau sa apeleze la o persoana pentru a-si lua medicamentele, pentru a se hidrata etc.

There are no comments.

Leave a Reply