Toamna și primăvara sunt anotimpurile în care persoanele diagnosticate cu reumatism se plâng din caza durerilor cauzate de schimbările climatice. Din păcate, vremea capricioasă nu este în avantajul lor, așa că încearcă din răsputeri să găsească acele soluții care să le mai calmeze puțin durerile.
Cele mai cunoscute simptome ale reumatismului
Potrivit medicilor specialiști, există o serie de simptome specifice ale acestei afecțiuni, iar cele mai cunoscute sunt inflamația, durerea și rigiditatea.
Senzația de durere poate varia, fiind influențată și de condițiile de mediu. Există multe tratamente incluse pe lista remediilor pentru aceste neplăceri, pe care te invităm să le descoperi în rândurile următoare.
Creme cu salicilați
Ai auzit vreodată de salicilați? Dacă nu, îți spunem noi că este vorba despre acele substanțe care se regăsesc în compoziția aspirinei. Sunt o metodă eficientă de mai reduce în intensitate durerile provocate de reumatism, dar cu toate acestea au un mare dezavantaj: pot cauza alergii, și din acest motiv se recomandă prudență în administrarea acestora.
Ardei iute
Ardeiul iute conține capsaicină, o substanță care face adevărate minuni în calmarea durerilor reumatice de la nivelul încheieturilor. La plicarea acestora, zona afectată se încălzește, chiar ai și o senzație de arsură, dar după aceasta, senzația de ușurare a durerilor se observă destul de rapid.
Specialiștii recomandă să alegi în acest caz un unguent naturist pe bază de ardei iute deoarece în compoziția lui nu se mai află și alte ingrediente de natură chimică, unele care ar putea să îți facă mai mult rău, decât bine, atunci când încerci să mai calmezi puțin durerile cauzate de reumatism.
Geluri antiinflamatoare
Rafturile farmaciilor sunt pline de geluri antiinflamatoare pe care le poți folosi cu succes. Discută cu medicul tău și vezi care este recomandarea lui în acest sens, pentru o mai mare eficiență.
Plasturi cu efect analgezic
La fel, în farmacii, în magazinele cu produse naturiste sau chiar pe internet se găsesc chiar și plasturi cu efect analgezic. Aceștia pot fi aplicați chiar pe zonele dureroase, iar efectele lor benefice nu vor întârzia să apară.
Cald… și rece
Cu siguranță ai observat că la căldură durerile se reduc mult din intensitate. Prin urmare, ai grijă ca zona dureroasă să aibă parte permanent de acea senzație de cald, iar în acest sens poți folosi comprese calde, chiar și un duș sau o baie fierbinte, dacă starea de sănătate îți permite. Și, chiar dacă pare o abordare greșită, să știi că o compresă cu gheață este foarte eficientă în cazul durerilor severe.
Cu toate acestea, specialiștii recomandă mai multă prudență în aplicarea acestor metode ”băbești” de tratament. Mai exact, sunt complet contraindicate în cazul persoanelor care suferă de o circulație periferică proastă.
Mai multă mișcare
Mișcarea fizică este esențială pentru buna funcționare a organismului, iar în cazul persoanelor care suferă de reumatism este chiar indicată. Nu doar că vei avea parte de un tonus mai bun, dar și nivelul de endorfine din organism va crește.
Altfel spus, sistemul muscular va fi mult mai puternic, flexibilitatea va fi îmbunătățită, iar starea mentală va fi și ea la cote ridicate. Reține însă: în caz de durere severă, renunță la exercițiile intense, cum este și alergatul, deoarece acestea o pot accentua.
Respectă recomandările medicului specialist
Reumatismul este o afecțiune destul de greu de suportat de către organism. De aceea, pentru ca neplăcerile acesteia să nu se răsfrângă asupra vieții tale obișnuite, ai grijă să respecți întocmai recomandările medicului specialist referitor la tratamentul indicat în cazul tău.
De asemenea, vezi și ce metode naturiste poți folosi pentru ameliorarea neplăcerilor, și nu lăsa lucrurile să avanseze atât de mult încât nimic din ceea ce faci să nu aibă efect!