Share Button

Cum sa tai parchetul laminatCand majoritatea oamenilor se gandesc la taierea pardoselilor laminate punem pariu ca ei se gandesc la utilizarea unei ferestrau normal sau la unul circulat pentru unele dintre taieturile de specialitate dar ceea ce ei nu realizeaza este ca exista multe instrumente diferite care vor taia parchet laminat si fiecare au propriile lor avantaje si dezavantaje asociate. Va recomandam sa cumparati aceste instrumente de taiere pentru parchet laminat de pe Casa Idea.

Sa aruncam o privire asupra unora dintre aceste instrumente care va vor surprinde tocmai pentru ca nu stiti aproape nimic despre ele.

Utilizarea unui tip de ferastrau este cea mai rapida si cea mai comuna metoda de taiere a pardoselilor laminate, dar, ca orice altceva, are dezavantajele sale. Pentru acest exemplu, voi folosi un fierastrau clasic care este cel mai frecvent tip de fierastrau folosit si un fierastrau circular care este mai putin obisnuit, dar totusi foarte util.

Folosind un ferastrau de aschiere: Un ferastrau care functioneaza prin aschiere este frumos deoarece tot ce aveti nevoie este o simpla masa de lucru si putina forta. Acesta este instrumentul ideal si poate taia bucati perfecte la 90 de grade sau orice alt unghi, pana la 50 de grade pentru cele mai multe ferastraie.

Puteti utiliza fie un model cu alunecare, fie un model care nu aluneca, doar asigurati-va ca lama este suficient de mare pentru a taia intreaga latime a parchetului laminat intr-o singura trecere.

Unele dintre avantajele:

 • Cel mai rapid si mai convenabil mod de a taia placile
 • Poate taia mai multe placi, daca sunt stivuite impreuna
 • Se gasesc la cele mai mici preturi

Cateva dintre dezavantaje:

 • Un fierastrau de genul acesta poate fi un instrument scump
 • Au tendinta de a face mult praf
 • Nu au capacitatea de a taia o placa pe lungime

Puteti utiliza de asemenea un ferastrau circular, insa va necesita unelte suplimentare, cum ar fi un patrat si un anumit tip de suprafata de lucru pentru a taia parchetul laminat. Niste picioare si o bucata de placaj ar face un banc de lucru destul de bun pentru aceasta sarcina si ar fi cea mai usoara si mai convenabila metoda, in opinia mea.

Daca utilizati un ferastrau circular cu o banca de lucru, asa cum am aratat mai sus, retineti ca va crea mult praf pe podea si daca acest praf se afla pe partea superioara a parchetului laminat nou instalat, este foarte alunecos si puteti cadea cu usurinta. Ar fi o idee buna sa aveti aspiratorul la indemana sau matura si pamatuful de praf pentru a curata periodic praful.

Avantaje:

 • Un fierastrau circular poate taia orice directie, facand taieturi perpendiculare si paralele
 • Rapid si eficient
 • Consider ca aceasta metoda utilizeaza o cantitate minima de instrumente

Dezavantaje:

 • Creeaza, de obicei, o tona de praf la fel ca si variantele de mai sus
 • Va trebui luati placa cu placa
 • Ferastraiele circulare pot fi foarte puternice si greu de folosit pentru unii oameni

Un ferastrau este intr-adevar util pentru unele dintre aceste taieturi de specialitate dar pot fi, de asemenea, folosite si pentru alte aplicatii. Ferastraul de mana va fi mult mai lent decat un ferastrau circular.

There are no comments.

Leave a Reply