Share Button

Ce este un aparat de drenaj limfatic?
Imitarea miscarilor si gesturilor unui estetician care realizeaza un drenaj limfatic se poate realiza cu ajutorul unor aparate special concepute in acest sens care poarta denumirea de aparat  drenaj limfatic sau aparate de presoterapie.

Exista aparate de presoterapie care realizeaza drenajul cu diferite tipuri de presiune. Daca se doreste imitarea cat mai fidela a masajului manual este nevoie de reglarea aparatului pe presiune continua.

Un astfel de aparat este format, printre altele, dintr-un manson pentru brate, cizme pentru picioare (destul de stranse pentru a lupta impotriva celulitei) si o centura abdominala pentru zona abdomenului.

Mansonul este un accesoriu care permite efectuarea la domiciliu a unei sedinte de presoterapie pentru brate. Acesta va exercita o presiune similara la nivelul bratelor in raport cu cea de la nivelul picioarelor (care se exercita cu ajutorul cizmelor). Circulatia sanguina a bratelor va fi ameliorata, iar reducerea celulitei este in acest fel un rezultat garantat.

Cizmele sunt realizate dintr-un material care are la baza vinilul si acopera picioarele in totalitate. Acestea permit tratarea picioarelor prin efectuarea unor presiuni de aer. Daca in paralel se foloseste si mansonul, este recomandat sa va asigurati ca presiunea folosita de ambele accesorii este aceeasi. Cizmele se vor dezumfla si reumfla continuu pentru a actiona asupra circulatiei sanguine din picioare.

Sansa de a achizitiona un astfel de aparat inseamna in primul rand posibilitatea de a va ameliora circulatia sanguina, dar si de a preveni sau de a trata celulita, pe langa multe alte beneficii. Un aparat de presoterapie poate fi la fel de eficace ca o persoana care realizeaza masaj manual pentru drenajul limfatic, insa trebuie retinut ca acesta prezinta marele avantaj de a reduce timpul alocat tratamentului, deoarece sedintele de drenaj limfatic pot fi realizate acasa.

Intr-adevar, acest lucru nu inlocuieste ambientul relaxant dintr-un salon de specialitate sau gesturile si miscarile variate ale terapeutului care realizeaza masajul, insa reprezinta o varianta destul de avantajoasa pentru mentinerea sanatatii si a frumusetii.

Pot fi distinse trei tipuri de aparate de drenaj limfatic.

Aparatele apartinand primei generatii induc o compresie asa-zisa globala asupra membrelor inferioare. Pot fi observate doua faze: faza de compresie care face lichidele (sangele si limfa) sa curga spre canalele colectoare inainte de a ajunge in reteaua de evacuare/eliminare si faza de decompresie care joaca un rol activ in resorbtia capilara printr-un fenomen de aspiratie.

Aparatele din a doua generatie sunt cele in cazul carora compresia globala evolueaza spre o compresie asa-zisa etajata. In acest caz, o cizma este impartita in trei pana la 5 compartimente pentru o realizare progresiva a compresiei.

Aparatele din a treia generatie realizeaza o compresie pneumatica psihologica asa-zisa dinamizata, determinand nu numai compartimentarea segmentara, ci chiar adevarate zone de presiune care respecta la modul absolut anatomia umana.

Sistemul de acest fel implica trei grupe alveolare: una este umflata la presiunea aleasa la inceputul sedintei si pastrata pentru a constitui un element de mentinere, alta este alimentata intr-o maniera pulsata, iar ultima prezinta un ciclu alternativ de umflare, apoi de dezumflare intr-o maniera etajata in functie de ritmul ales.

Be Sociable, Share!
There are no comments.

Leave a Reply