Internetul este plin de sfaturi despre sarcina. Poti gasi cu usurinta sfaturi pentru femeile insarcinate cu privire la tendintele modei si sfaturi despre cum sa subliniezi sau sa ascunzi burtica (desigur, marea majoritate recomanda sa o subliniezi!).
In continuare vei regasi informatii despre cum sa nu te imbraci in timpul sarcinii, daca hainele si lenjeria de corp prea stramte pot avea un impact negativ asupra corpului feminin in aceasta perioada speciala si daca imbracamintea selectata necorespunzator te poate afecta negativ.
Spune „nu” pantalonilor stramti
Inainte de sarcina, iti placea sa porti pantaloni stramti care sa iti sublinieze perfect silueta si talia? Va trebui sa iti iei ramas bun de la ei in urmatoarele luni. Cand e vorba despre pantaloni stransi, se face referire la pantaloni care se potrivesc in jurul stomacului, abdomenului si taliei – atunci cand mergi sau cand te asezi.
Desigur, nu trebuie sa renunti de tot la pantaloni stramti, dar atunci cand esti insarcinata, ar trebui sa porti doar modele cumparate din magazine sau departamente cu haine pentru viitoarele mame – atunci poti fi sigura ca vor fi croite bine, iar materialul din talie va fi inlocuit cu o centura elastica, adaptandu-se usor la formele tale in schimbare.
Aceeasi regula se aplica fustelor inguste, montate (de exemplu, fuste creion), in special cele realizate din materiale rigide, neelastice. De ce pantalonii stramti sunt potential periculosi pentru femeile insarcinate? In primul rand, pun presiune pe abdomen, crescand astfel presiunea lichidului amniotic asupra bebelusului din interior.
In plus, atunci cand porti pantaloni stransi in talie, de cele mai multe ori iti reduci instinctiv respiratia, ceea ce la randul sau poate determina ca bebelusul sa primeasca mai putin oxigen. Dar poti oricand sa alegi o pereche de ciorapi pentru gravide Fiore Mama pe care sa ii asortezi cu o fusta sau o rochie lejera.
Lenjerie intima aproape de corp – bine montata
Atunci cand alegi lenjeria care iti va servi in timpul sarcinii, acorda atentie calitatii lucrarii sale, materialului din care a fost cusuta si functionalitatii.
Lenjeria, la fel ca si imbracamintea de maternitate – ar trebui sa fie proiectate corespunzator astfel incat sa sustina perfect bustul in crestere si sa nu comprime burta in crestere. Chilotii trebuie sa aiba talia mica sau inalta – in prima optiune, elasticul va fi sub burta, iar in a doua – talia trebuie sa fie suficient de larga si elastica.
O problema foarte importanta este calitatea materialului din care este confectionata lenjeria intima si modul in care este finisata (cusaturi, elemente de fixare, dantela decorativa) – pielea unei femei insarcinate poate fi mult mai sensibila decat inainte si tesaturile adiacente acesteia o poate irita.
Echilibrare periculoasa in tocuri inalte
Pantofii cu toc inalt sunt extrem de feminini, subtiri si subliniaza frumusetea picioarelor femeilor, iti ofera centimetri si … incredere in sine.
Cu toate acestea, pretul purtarii lor este mult prea mare. La pantofii cu toc inalt, este mult mai dificil sa te echilibrezi, este mai usor sa te impiedici si sa cazi. In plus, purtarea tocurilor inalte afecteaza intreaga figura a unei femei – centrul de greutate se schimba, provocand stres anormal / excesiv la nivelul articulatiilor si ligamentelor.
Din aceste motive, cel mai bine este sa porti incaltaminte cu tocuri din cand in cand si, daca este posibil, sa eviti purtarea completa a acestora in timpul sarcinii. De asemenea, ar trebui sa eviti mersul doar cu pantofi plati. Inaltimea optima a tocului pentru o femeie (insarcinata si nu numai) este de 2-3 cm.