Ce sa stii inainte de a cumpara un generator electric?

Ce sa stii inainte de a cumpara un generator electric?

0 Shares
0
0
0

Ce sa stii inainte de a cumpara un generator electric?Esti lipsit de curent electric! In asteptarea restaurarii curentului, de ce sa nu folosesti un generator? Iti permite sa produci cu usurinta energie, dar achizitionarea acestuia trebuie luata in considerare. Sa vedem in functie de criteriile pe care sa le alegi.

Exista diferite tipuri de generatoare. Pentru a decide intre ele, trebuie sa te bazezi pe mai multe criterii, cum ar fi pretul, puterea si scopurile de utilizare, astfel incat dispozitivul sa satisfaca cel mai bine nevoile tale de energie!

Tipuri de generatoare electrice

Generatorul electric este acest dispozitiv al carui principiu principal este de a produce energie electrica. Acest dispozitiv exista pe piata in doua forme diferite.

1. Generatorul conventional sau grupul electrogen

Acesta trebuie alimentat cu benzina sau motorina si pornit manual. Puterea sa este destul de limitata, dar are mai multe prize, astfel incat sa poti conecta dispozitivele electrice.

2. Generatorul de urgenta

Acest generator functioneaza cu motorina si porneste automat de indata ce are loc o intrerupere a curentului. Odata ce puterea este restabilita, aceasta se opreste imediat. Practic, insa, costa mai mult decat un generator conventional datorita puterii sale mai mari.

Un generator in functie de utilizarea

Inainte de a cumpara un generator, gandeste-te la modul in care il vei folosi. Nu are rost sa cheltuiesti o suma nebuna de bani pentru un dispozitiv mult prea puternic pentru nevoile tale.

Si aici pot aparea doua cazuri.

Daca doresti sa achizitionezi un generator pentru a opera un singur dispozitiv, alege un generator curent electric Alpin. Pentru a te conecta echipamentul la generator, poti utiliza un cablu prelungitor.

Daca doresti sa alimentezi toate dispozitivele electrice, astfel incat intreruperea retelei sa nu schimbe nimic, ai nevoie de un generator de rezerva. Pentru a-l configura, trebuie sa efectuezi manevre pe tabloul electric si sa pui un comutator.

Acest lucru permite curentului sa circule intotdeauna in aceeasi directie in circuit si sa produca energie continuu. Datorita acestuia, instalatia ta electrica este intrerupta din reteaua publica imediat ce generatorul incepe. Si invers, se reconecteaza sistemul atunci cand alimentarea este disponibila din nou in reteaua publica.

Prin urmare, generatorul de rezerva va stabili o conexiune directa cu reteaua ta de acasa. Cu toate acestea, ai grija: modificarea instalatiei electrice nu se face la intamplare. Orice modificare trebuie sa respecte reglementarile in vigoare si sa fie validata in timpul unei inspectii.

Ce putere sa alegi?

Acum ca ti-ai dat seama ce tip de dispozitiv sa cumperi in functie de utilizarea finala, este timpul sa te uiti la putere. De care ai nevoie? Iata cateva sfaturi pentru a te ajuta sa afli.

Primul lucru de facut este sa enumeri toate dispozitivele pe care doresti sa le conectezi. Apoi adauga puterea lor respectiva.

Odata cunoscuta aceasta cifra, adauga o putere suplimentara pentru a determina puterea totala necesara a generatorului. Intr-adevar, este important sa se asigure o marja, deoarece unele echipamente consuma mai multa energie electrica la pornire.

Daca nu esti sigur, apeleaza la un profesionist (electrician) care te va ajuta sa evaluezi puterea ideala pentru situatia ta.

0 Shares