Probioticele sunt microorganisme vii pe care daca le consumam in mod regulat si in cantitati semnificative, pot avea o multime de beneficii pentru organism.
Medicii ne recomanda sa ne indreptam cu incredere atentia spre Megasporebiotic pentru a ne alege cele mai bune probiotice, si pentru a beneficia de avantaje precum cele care urmeaza sa fie descrise in continuarea acestui articol.
Ajuta la scaderea tensiunii arteriale
Un studiu amplu care a analizat diferite rapoarte de cercetare a fost in masura sa determine ca probiotice ajuta la scaderea tensiunii arteriale prin imbunatatirea profilurilor lipidice, inclusiv colesterolul si trigliceridele, reducerea rezistentei la insulina si activarea antioxidantilor.
Probioticele nu au efecte adverse secundare!
Efectele pozitive ale probioticelor sunt cele mai evidente la persoanele care au deja hipertensiune arteriala si continua sa se imbunatateasca atunci cand persoana consuma o varietate de tulpini probiotice timp de cel putin opt saptamani.
Pot ajuta la imbunatatirea bolii hepatice grase non-alcoolice
Boala ficatului gras non-alcoolic este un termen care cuprinde o gama larga de afectiuni hepatice care nu sunt cauzate de consumul de alcool. Dupa cum sugereaza si numele, principala caracteristica a acestei boli este grasimea excesiva stocata in celulele hepatice. Boala non-alcoolica a ficatului gras influenteaza pana la 100 de milioane de oameni in Statele Unite si poate duce la ciroza hepatica si, eventual, poate provoca insuficienta hepatica sau chiar moartea.
Studiile privind probioticele si bolile hepatice grase nealcoolice au constatat ca probioticele consumatoare pot imbunatati mai multi factori pentru pacientii cu aceasta boala, ceea ce ii determina pe cercetatori sa creada ca modificarea microbiotei intestinale este un posibil tratament nou pentru boala hepatica nealcoolica grasa.
Pot suplimenta tratamentul diabetului
Multe studii au confirmat faptul ca probioticele sunt un remediu natural benefic pentru diabet. Un studiu care a implicat aproape 200.000 de subiecti si 15.156 de cazuri de diabet zaharat de tip 2 a confirmat faptul ca cresterea consumului de iaurt bogat in probiotice a redus riscul aparitiei diabetului zaharat.
Un alt studiu a aratat ca probioticei avantajeaza pacientii cu diabet zaharat prin imbunatatirea sensibilitatii la insulina si scaderea raspunsului autoimun diabetului in organism. Rezultatele acestui studiu au condus la initierea unor studii clinice mari, randomizate, controlate pentru a determina daca probioticele pot fi utilizate pentru prevenirea sau gestionarea eficienta a simptomelor diabetului.
Pot imbunatati sanatatea mintala
Intestinele sunt denumite in mod obisnuit “creierul secund” din cauza conexiunii puternice intestin-creier. De fapt, interactiunile dintre intestin si creier sunt considerate a avea un impact asupra mai multor patogeneze ale tulburarilor mentale cauzate de inflamatie, cum ar fi tulburarile de dispozitie, ADHD, MS, obezitatea si tulburarile de spectru autism.
Pe baza studiilor pe animale, cercetatorii considera ca este posibil ca schimbarea calitatii bacteriilor din intestin sa poata favoriza atat de sistemul digestiv, cat si de comportamentele anormale care sunt expuse in cazurile de autism.
Cercetarile timpurii efectuate in studii pe animale sugereaza ca suplimentele probiotice ar putea ajuta la ameliorarea simptomelor de anxietate prin reducerea inflamatiei in intestinul intestinal. Studiile la om se desfasoara in prezent pentru a afla daca suplimentele probiotice pot imbunatati dezvoltarea cognitiva si lingvistica, precum si functia creierului si conectivitatea.