Ce legume se cultiva in Romania?

Ce legume se cultiva in Romania?

0 Shares
0
0
0

Ce legume se cultiva in Romania?In ultimul timp se pare ca din ce in ce mai multi romani au inteles cate de important este sa manance sanatos, motiv datorita caruia au inceput sa puna din ce in ce mai mult bazele pe fructe si legume.

Cei care locuiesc la oras, au inceput sa cumpere din ce in ce mai des legume din piata, de la oamenii de la tara care isi vand produsele. Cei care locuiesc la tara, au inceput sa puna mai multa baza pe agricultura.

De exemplu, cei care nu se ocupau foarte mult de agricultura, au inceput sa isi indrepte atentia spre diferite utilaje care sa le simplifice munca, iar un motocultor Rabota k10 poate fi ideal pentru acestia. Motocultorului ii pot fi atasate tot felul de accesorii ideale pentru pregatirea terenului (plug, semanatoare, grebla, etc.).

Cei care au ales sa isi cumpere utilaje Rabota pentru agricultura, si-au ales de obicei si cate o remorca agricola, ideala la transportul produselor agricole pe care le cultiva. Exista o multime de legume care se pot cultiva in tara noastra, iar in continuare puteti descoperi cateva exemple.

Rosiile

Desi rosiile sunt din punct de vedere tehnic fructe, majoritatea oamenilor le trateaza ca pe o leguma. Fiecare ceasca de rosii crude contine:

  • 32 de calorii.
  • 427 miligrame de potasiu.
  • 24,7 miligrame de vitamina C.

Rosiile contin licopen, care este un puternic antioxidant care poate juca un rol important in prevenirea cancerului. Cercetarile sugereaza ca licopenul poate ajuta la prevenirea cancerului de prostata. Beta-carotenul din rosii are, de asemenea, efecte anticancerigene. Alti antioxidanti puternici din rosii, cum ar fi luteina si zeaxantina, pot proteja vederea.

Morcovii

Fiecare ceasca de morcovi tocati contine 52 de calorii si de peste patru ori doza de vitamina A recomandata pentru un adult recomandat zilnic, sub forma de beta-caroten. Vitamina A este vitala pentru vederea sanatoasa, iar obtinerea suficienta a acestui nutrient poate ajuta la prevenirea pierderii vederii.

Anumiti nutrienti din morcovi pot avea si proprietati de combatere a cancerului. Un studiu din 2011 raporteaza ca extractul de suc de morcovi poate ucide sau inhiba cresterea celulelor leucemiei.

Cartofi dulci

Cartofii dulci sunt legume radacinoase care furnizeaza 103 calorii si 0,17 grame de grasime pe cartoful mediu, atunci cand este copt. Fiecare cartof contine si:

  • mult mai mult decat necesarul zilnic al adultilor de vitamina A.
  • 25% din necesarul de vitamina C si B-6.
  • 12% din nevoile lor de potasiu.
  • beta-caroten, care poate imbunatati sanatatea ochilor si poate combate cancerul.

Cartofii dulci pot fi benefici chiar si pentru persoanele cu diabet . Acest lucru se datoreaza faptului ca acestia sunt scazuti pe scala indicelui glicemic si bogati in fibre, deci pot ajuta la reglarea glicemiei.

Usturoi

Usturoiul a fost folosit de mult timp atat in ​​gatit, cat si in medicina. Fiecare cui de usturoi contine doar 4 calorii si este sarac in vitamine si minerale.

Usturoiul este un antibiotic natural. Un compus din sulfura de dialil, si trebuie sa aflati ca poate fi mai eficient decat doua antibiotice populare pentru combaterea bacteriei Campylobacter, conform unui studiu bazat pe laborator din 2012.

Ceapa

Fiecare ceasca de ceapa tocata ofera:

  • 64 de calorii.
  • vitamina C.
  • vitamina B-6.
  • mangan.

Ceapa si alte legume de alliu, inclusiv usturoiul, contin compusi de sulf. Acestia pot ajuta la protejarea impotriva cancerului. In alte cercetari, barbatii cu cel mai mare aport de legume cu aliu aveau cel mai mic risc de cancer de prostata. De asemenea, consumul regulat de ceapa si alte legume de alliu poate reduce riscurile de cancer esofagian si stomacal.

Acestea sunt cateva exemple de legume care pot fi cultivate oriunde in Romania. Alegeti un motocultor Rabota k10 echipat cu un motor pe benzina Euro 5, care are 10 CP si cutia de viteze cu priza de putere.

Folosind un astfel de utilaj si accesoriile sale compatibile, va veti usura munca, si va fi o placere sa cultivati legumele preferate si sa va bucurati de beneficiile acestora.

0 Shares